Само преди малко повече от месец пловдивчанинът Атанас Чучулев е

...
Само преди малко повече от месец пловдивчанинът Атанас Чучулев е
Коментари Харесай

Българин замина на мечтана почивка до Кабо Верде, но го върнаха на носилка

Само доскоро повече от месец пловдивчанинът Атанас Чучулев е най-щастливият човек на света. Планува дълго чакана екскурзия в Кабо Верде дружно с обичаната си жена и другари и мечтае да се наслаждения за екзотиката, в която ще го потопи Африка, написа "Трафик ".

Плановете, обаче внезапно му се объркват. Още в първия ден на остров Боа виста Наско претърпява ужасяващ случай, а по-късно пред него и приятелите му изскачат десетки трудности и мъчителни часове в лечебни заведения.

Месец по-късно Наско към този момент е в България, претърпял е животоспасяваща интервенция, само че тъгите му не свършват до тук. Предстоят му още интервенции и дълго възобновяване. Всичко това коства ужасно доста пари, които са непостижими за него и фамилията му.

До тук околните му са дали повече от 113 000 лв., като огромна част от парите са заеми, които рано или късно би трябвало да покрият.

Единствената неточност на Наско е, че е нямал застраховка, която на доктрина можеше да му спести огромна част от парите. Грешка, която позволяват доста от нас, излизайки отвън граница, с вярата, че „ такова нещо на нас няма да се случи “. Е, от време на време се случва…

Фаталният случай е станал на 2 октомври в плитките води до брега на Боа виста. В първия ден на почивката, при първото влизане във водата, Наско е ударен от триметрова вълна, а по-късно и от втора. С помощта на спасителя, приятелите на Наско съумяват да го извадят от водата, споделя сестрата на 36-годишния мъж Живка Стоянова.

Оказана му е първа помощ и е откаран в здравно заведение на остров Боа виста. Младият мъж е контактен, само че изцяло обездвижен. Оказало се, че в болничното заведение ядрено-магнитният резонанс е строшен и в развой на ремонт.



Липсата на съответно здравно обслужване наложило Наско да бъде превозен до България със профилиран медицински аероплан за диагностика, интензивно лекуване и рехабилитация.

Близките му се свързват с всички вероятни институции, само че се не намират помощ от на никое място. Сестрата на пловдивчанинът Живка води връзка с консула на България в Нигерия – Георги Йовчески, само че и от там се оказват безсилни да му оказват помощ.

Ето и един от имейлите, изпратен от консула на Живка:

„ Уважаема г-жо Чучулева,

Както към този момент Ви бе обявено, в отговор на Вашия имейл от 6 ноември, посолството не може да спомага за ремонта на здравната техника в болничното заведение, в която е настанен Вашият брат.

Също по този начин, за жалост, не разполагаме с бюджет за здравна евакуация на български жители, нито за командироване до Кабо Верде за оценка на обстановката на място.

С почитание,

Георги Йовчевски

краткотрайно ръководещ и консул “

От посолството ни там дадоха отговор:

„ Здравейте,

Комуникацията със сестрата на потърпевшия български жител съм препратил в дирекция "Консулски връзки " на Министерство на външните работи.

Ако смятате, че можем да окажем по-голямо подпомагане на български жител, отишъл на хиляди километри от България без застраховка, апелирам, обърнете се към дирекция "Консулски връзки " на Министерство на външните работи. “

Благодарение на помощ от другари съумяват да съберат нужната сума и след 8-часов полет Наско към този момент е в Пловдив.



Оказва се, че положението му е доста по-тежко, в сравнение с се допуска. Извършена му е интервенция на прешлените на врата. Лекарите са обнадеждени, че Наско ще се възвърне, само че му следва дълго лекуване и още доста средства.

Затова и фамилията му се надява на още малко поддръжка, с цел да бъдат събрани нужните средства. Ето и сметката, на която може да помогнете на младия мъж да продължи обикновено живота си:

Атанас Василев Чучулев

BG57BUIN95611000603759

Paypal: [email protected]

Близките на Наско желаят да молят и към всички, които имат намерение да пътуват отвън рамките на страната наложително да се застраховат и да не помнят фразата „ това няма да се случи на мен “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР