Само преди броени дни беше дългоочакваната премиера на Respect –

...
Само преди броени дни беше дългоочакваната премиера на Respect –
Коментари Харесай

Когато Дженифър Хъдсън стана Арета Франклин

Само преди броени дни беше дълго чаканата премиера на Respect – биографичният филм за, носещ името на една от най-известните й песни. Лентата наблюдава нейната история от 10-годишно момиче-чудо до 30-годишна световноизвестна певица. Главната роля е поверена на надарената, която е определена персонално от самата Арета Франклин малко преди гибелта й. Певицата умира на днешната дата през 2018 година.

„ Думите не стигат, с цел да изразя какъв брой съм признателна, че съм определена от самата кралица да изживея още една фантазия “, показа Хъдсън в обществените мрежи, когато публично беше оповестено, че тя ще се превъплъти в облика на Кралицата на соул музиката. Във кино лентата вземат участие и Мери Джей Блайдж, Форест Уитакър, Марлон Уейънс, Хедър Хийдли и други, а режисьорка е Лизъл Томи.

Зад блясъка на красивите рокли, които носи Арета Франклин, извисявайки невероятния си глас на международните подиуми, животът на певицата бил изпълнен с физическо и полово принуждение, неналичието на независимост и прочувствени празноти, които ненапълно успявала да запълни с музика. Загубата на майка й, Барбара Франклин, още в ранна възраст дава подтик на поредицата от депресивни положения, алкохолно замайване и разрушителни връзки. Донякъде филмът открехва завесата към тези демони, които преследват певицата през целия й живот.

От амбициозния й и могъщ татко, който се опитвал да я трансформира в чернокожата, до срещата й с първия й брачен партньор Тед Уайт, който я тормозел и душевен, и физически. Колкото по-известна ставала, толкоз повече мъжете в живота й се опитвали да управляват и манипулират кариерата й, само че в последна сметка Арета съумява да си извоюва независимостта, с цел да се трансформира в певицата, която помним.



Сякаш няма по-подходящ избор от Дженифър Хъдсън за тази роля, която ни е зашеметявала и в други филми с невероятния си глас, а и помним, че тя влезе в историята като най-младата чернокожа актриса, печелила в миналото „ Оскар “ за играта си в „ Мечтателки “. Когато Арета Франклин я избира за ролята, двете стартират да се чуват всяка седмица и въпреки да са родени с 40 години разлика, двете имали прекалено много общи неща между тях. И двете са родом от Средния Запад, и двете са почнали да пеят в хора на локалните църкви за чернокожи, и двете са минали през тежки загуби. В Хъдсън Франклин открива своята родна душа, които излива цялата си болежка в музиката. Дженифър прекарва месеци наред в уроци по пиано и хореография, с цел да може изцяло да се потопи в облика на Кралицата на соул музиката.



Дизайнерът на костюми Клинт Рамос пък основава близо 85 тоалета, въодушевени от дрешника на певицата. „ В прочут смисъл облеклото за нея беше метод да изрази страстите си, а не безусловно личността си или възприятие за жанр “, споделя Рамос пред Bazaar, като дълго време проучвал живота на Арета, с цел да може изцяло да пресъздаде облика й посредством облеклата, които е носела. Отвъд отличителните блестящи рокли и обилните кожени палта на Франклин, филмът демонстрира и консервативното й облекло на ранните й години, което отразява нейното духовно образование, с цел да отстъпи по-късно на нейната персонална промяна и повече бохемски почерк в стила й.

„ Ние в действителност виждаме индивида зад гения, виждаме уязвимостта и какъв брой доста работа е нужна, с цел да станеш Арета Франклин. Харесва ми, че публиката може да види това. Харесвам и работата, която Дженифър свърши “, споделя Рамос. Критиката е не по-малко впечатлена от преобразяването на Хъдсън, само че самият филм провокира двуполюсни реакции по отношение на показаните биографични моменти.



 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР