Само преди 4 години бизнес лидерите от целия свят се

...
Само преди 4 години бизнес лидерите от целия свят се
Коментари Харесай

Премиерът похвали българския бизнес. Кои са най-успешните?

Само преди 4 години бизнес водачите от целия свят се състезаваха в това по какъв начин да усъвършенстват процесите, употребявайки глобализацията. Европейски и американски компании изнасяха производството си в Китай, а китайски компании купуваха европейски и американски компании и всеки се опитваше да усъвършенства производството, по метод който изглеждаше предначертан за идващите десетилетия. Тези четири години наподобяват толкоз надалеч от сегашната вероятност, първо с началото на пандемията, която затвори логистичните потоци, по-късно с изкуственото повишение на цените на енергоносителите, което промени напълно бизнес моделите, началото на войната в Украйна, която сподели, че светът към този момент не е несъмнено място за търговия и всичко това докара до цялостно преосмисляне на метода, по който би трябвало да се усъвършенстват процесите “, сподели министър-председателят Николай Денков по време на откриването на Софийски стопански конгрес ІV.

„ Това докара до икономическа рецесия, само че за и за райони като нашия, това се оказа една опция, от която бихме могли да се възползваме “, добави Николай Денков.
-->
„ България, с изключение на естественото си географско преимущество, с изключение на туристическите и културни съкровища, които има, през последните години сподели няколко извънредно сполучливи модела, които имат място да бъдат надградени и включени в целия развой на районната кооперация “, сподели министър-председателят. Като образец той уточни Индустриална зона „ Тракия “.

„ Това е едно достижение на частната самодейност в България, което сподели, че с подобаващ мениджмънт, можем да притеглим водещи компании и да бъдем образец за целия район. Традициите в атомната енергетика, които чакаме да наградим с два нови реактора на АЕЦ „ Козлодуй “, имат голямо значение да стабилизират енергийната система, тъкмо когато имаме потребност от тази стабилизация и когато би трябвало да променим енергийната система “, сподели министър председателят.

„ Искам да загатна и триумфа в автомобилния клъстер. Има български компании, които вършат комплицирани фотоволтаични уреди, които работят по целия свят, надалеч оттатък рамките на Европа.

България е един от водещите производители на електрически колела от най-голям клас “, уточни още министър-председателят.

„ В България за жалост виждаме две доста съществени спънки това развиване да се осъществя в цялост. Едната е към момента несъществуващото господство на закона и вторият проблем е незадоволително ясно показаната аргументирана позиция за цялостната интеграция на България в структурите на Европейски Съюз и НАТО. Тези два казуса са свързани и те би трябвало да бъдат обсъждани дружно и да се опитаме да ги преодолеем. Имаме такова политическо болшинство “, означи Денков.

Делфийският стопански конгрес провежда в София на 27 юни 2023 година Софийски стопански конгрес IV, който се организира в София Хотел Балкан. Събитието цели основаването на необятна платформа за разговор и връзка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР