Само по-наблюдателните зрители вероятно са забелязали много деликатното присъствие на

...
Само по-наблюдателните зрители вероятно са забелязали много деликатното присъствие на
Коментари Харесай

20 въпроса | Лоренца Джованели

Само по-наблюдателните фенове евентуално са забелязали доста деликатното наличие на Лоренца Джованели в документалния филм на Андрей Паунов за Христо Явашев-Кристо - " Да вървиш по вода ", появил се в киносалоните напролет на 2019 година

Във кино лентата, който наблюдава построяването на плаващите кейове в езерото Изео (2016 г.), което се намира наоколо до родния ѝ град Бреша, постъпилата като доброволка в огромния план на Кристо - Лоренца, му подава едно сурово яйце. За разлика от мимолетната ѝ поява на екран, след приключването на привлеклия стотици хиляди феновете на изкуството на именитата артистична двойка Кристо и Жан-Клод план " Плаващите кейове " 26-годишната тогава италианка стартира непрекъсната работа в студиото на Кристо като управител на сбирки и изложения.

Завърщила е история на изкуството в Università Cattolica del Sacro Cuore в Милано. Образованието ѝ оказва помощ доста в новата ѝ позиция в студиото и фондацията, която носи името на двамата актьори и където работи в партньорство с племенника на Кристо - Владимир Явашев.

Лоренца е създател на голям брой изявления за творчеството на Кристо и Жан-Клод, измежду които е и текстът ѝ за на Taschen, оповестено в тираж от 2000 екземпляра (Christo and Jeanne-Claude. L`Arc de Triomphe, Wrapped, Paris), което съдържа фотографии, парче от плата, употребен за пакетирането на Арката в Париж със специфичен подпис от Волфганг Фолц, създател на фотографиите в изданието и дълготраен другар и обожател на Кристо и Жан-Клод.
Реклама
В сегашния миг дели времето си сред офиса в Ню Йорк, фамилната къща в Бреша и многочислените пътувания по целия свят, свързани с работата в борда на шефовете на фондацията Кристо и Жан-Клод и активността на Artists` Estate, свързани с пътуващите изложения на двамата.
Като какъв човек се определяте?
Любопитен, запалянко, съпричастен, самокритичен, грижлив, съдбоносен, упорит, прям, самоуверен, нежен, устойчив, буен. Сложен, изпълнен с несъгласия, постоянно разрастващ се.
Нещото, в което вярвате безусловно?
Волята.
Любимият ви миг от деня?
Рано заран.
Реклама Най-голямото предизвикателство във вашата работа?
Никога не приемайте нищо за даденост.
Кое е най-голямото ви достижение?
Това, че имам вяра в себе си и се одобрявам.
Как си почивате?
С дълги разходки, гледане на черно-бял филм в ранна неделна заран, като вървя боса по тревата и чувам вятъра.
Какво ви зарежда?
Усмихнати очи, смях, прегръдка, подтикващ диалог.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР