Само няколко сълзи ще бъдат достатъчни, за да угасят напълно

...
Само няколко сълзи ще бъдат достатъчни, за да угасят напълно
Коментари Харесай

Миризмата на женските сълзи има убийствен ефект върху мъжкото либидо

Само няколко сълзи ще бъдат задоволителни, с цел да угасят изцяло огъня на пристрастеността на колегата - потвърждава опит.

Много неща могат да отхвърлен половия сътрудник, само че откривателите считат, че миризмата на женските сълзи влияе на мъжете по доста специфичен метод. Това се потвърждава от резултатите от изследване, извършено преди повече от 10 години, пише IFLScience.

Тогава откривателите емпирично откриха, че миризмата на прочувствени тайни на плачещи дами понижава субективното равнище на полова възбуденост при мъжете. Нещо повече, учените също са разкрили, че те са понижили равнищата на тестостерон и са потиснали интензивността в областите на мозъка, които са виновни за похотта и желанието.

Предишни изследвания са били извършени върху мишки и са посочили, че животинските сълзи съдържат специфични феромони, които понижават половото предпочитание на евентуалните сътрудници. Съществуването на такива човешки феромони обаче в никакъв случай не е било потвърдено и е било обект на разногласия и полемики.

Хората са доста по-сложни прочувствено от гризачите и сълзите са отговор на огромно многообразие от тласъци. Така че не беше ясно дали нашите прочувствени сълзи, за разлика от тези на плъхове, носят обществени знаци, предопределени да предадат усеща на горест, или съдържат химически знаци, които въздействат на биологичните реакции на другите.

В изследване от 2011 година учени от Израел събраха сълзи от две дами, които плачеха, до момента в който гледаха филм. След това учените помолили 24 мъже да помиришат сълзите. Както се очакваше, те не съумяха да разграничат миризмата на същински сълзи от капките физиологичен разтвор, капещи по бузите на дамите. Изненадващо, обаче, мъжете оповестяват за по-малко полова възбуденост при типа на лицата на дамите, откакто са подушили сълзите, в сравнение с миризмата на физиологичен разтвор.

По-късно учените организираха различен опит, в който петдесет мъже гледаха прочувствени филми, откакто усетиха миризмата на същински и изкуствени сълзи. Резултатите демонстрират, че това не е повлияло на настроението на получателите, само че учените още веднъж виждат връзка с понижаване на половата възбуденост.

По време на проучването учените са тествали и физиологичните признаци на възбуденост при реципиентите. Резултатите демонстрират, че след поемане на миризмата на женски сълзи при мъжете, равнището на тестостерон в слюнката последователно понижава - това е симптом на понижена полова възбуденост.

След това учените са сканирали мозъците на 16 мъже, откакто са вдишали аромата на женски сълзи. Резултатите демонстрират, че областите, свързани със половата възбуденост, като хипоталамуса и левия веретенообразен гирус, стават по-малко дейни. Всъщност това било доказателство, че женските сълзи имат " смъртоносен резултат " върху мъжкото либидо.

Изследователите означават, че всички тези реакции са били провокирани даже когато реципиентите не са виждали плачещите дами и не са били наясно с източника на съединението, което са вдишвали. В същото време създателите на проучването признават, че доста въпроси към момента остават без отговор, с цел да се схванат повече детайлности, ще би трябвало да се създадат спомагателни проучвания.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР