Само липсата на алтернатива бави излизането ни от коалицията, казва

...
Само липсата на алтернатива бави излизането ни от коалицията, казва
Коментари Харесай

Големият ни конкурент е апатията на хората

Само неналичието на опция бави излизането ни от обединението, споделя Валери Симеонов Чух се с Борисов за последно през ноември, за оставката на Ангелкова не ме поддържа нито Сидеров, нито Каракачанов
-Г-н Симеонов, по последните прогнози Българска социалистическа партия надмина ГЕРБ с 1 %. Очаквате ли  управническа рецесия и предварителни парламентарни избори?
-Не виждам връзка сред парламентарните и европейските избори. Внушенията, които се насочат от Българска социалистическа партия към този момент повече от година, и за жалост, се повтарят от водача на ГЕРБ Борисов, за мен са несъстоятелни. Хората, когато избират парламент, гласоподават за това кой да ги ръководи, а когато гласоподават за евроизбори, избират хора, които да съставляват България. това са радикално разнообразни неща. По тази логичност, в случай че се изгубят общински избори, би трябвало да се подава оставка.
-Защо Обединени патриоти отиват разединени на изборите?
-Отношенията, които се образуваха в обединението през последната година, дефинираха това да се явяваме поотделно. Първи в тази посока решение взеха Вътрешна македонска революционна организация. Те започнаха акция, направиха номинации още през януари. Наслагаха се билбордове, сътвори се избирателен щаб.

Не мога да си обясня държанието на Вътрешна македонска революционна организация

откакто на всички им е ясно, че в случай че най-малко две партии се обединят, ще се реализира доста по-голям резултат, в сравнение с в случай че играем солово. Но от време на време властта, медиите, социологическите организации водят до самозабравяне.
-Последните социологически изследвания обаче дефинират Ангел Джамбазки като най-разпознаваем евродепутат. Той ли ще е най-големият ви съперник на евроизборите?
-Най-големият съперник на евроизборите ще бъде апатията на хората. И неосъзнатата, и неаргументирана бездейност. За страдание, евроизборите са с най-нисък % на изборна интензивност. Въпросът е да активираме повече хора да излязат на 26-ти май.
-Оказва се обаче, че в акцията ще се борите против хора, с които сте в една коалиция. Как си го представяте?
- Аз не виждам на изборите като на битка. А като показване на стратегии,цели, задания и персони. В това отношение нямам с кого да се боря. На моята възраст,с потвърдените резултати от моята активност, не виждам с кого да се боря. С млади момчета ли, които не са свършили нищо през живота си и цялостен живот са били политици?  
- Джамбазки ли имате поради?
- Не. Джамбазки го почитам. Имат ли обаче тези млади момчета и девойки, най-малко една черква, издигната или един монумент, имат ли зад себе си една ограда с Турция, имат ли въдворен ред и тишина по курортите, с кого да се съпоставям?
- Да не визирате Елена Йончева?
- Тя е била постоянно на гребена на медийната вълна, постоянно добре финансирани са били нейните филми, а те с нищо не могат да се запомнят.
- Как ще коментирате включването на президентският човек Иво Христов в листата на Българска социалистическа партия?
- Това е част от политизирането на кабинета на президента. Видимо, в първата година на ръководството си, той взе изрично една политическа линия, която съвсем напълно съответствува с тази на Българска социалистическа партия.

Радев направи нещо, което не е правено от президентите до момента

а точно цялостно приемане на съответна политическа ориентировка, от което губи президентската институция. Оттам се нагнетява напрежение. Добре би било той да бъде надпартиен президент. само че на него това не му се отдава.
-Вие направихте разобличаване за парцелите на Николина Ангелкова и за следващ път поискахте оставката й. Тя обаче отговори, че просто влагате прекомерна страст.Истина ли е?
-Мога да разкрия една загадка. Настоявам за оставката на министъра от лятото на 2017 година. И

оставка на Ангелкова трябваше да бъде реалност

в случай че имаше чуваемост. И в случай че имаше почитание в коалиция:ГЕРБ-Обединени патриоти. По отношение на тази оставка аз не бях подсилен даже от моите сътрудници Волен Сидеров и Красимир Каракачанов.
-Върховната касационна прокуратура разпореди обаче и инспекция на парцели, които са закупени от компания " СКАТ " на занижени цени. Вашият коментар?
-Това е една безусловно подправена вест.В случая прокуратурата ревизира по сигнал на някого.Ще изчакам когато приключи инспекцията, ще видя името на този някой и ще го осъдя. Тъй като сигналът е напълно неплатежоспособен. Най-голямата договорка, това е офис, постройката, която е издигната върху парцел на телевизия СКАТ и закупен от общината с съседен, обиколен имот и то на цена 50 пъти над данъчната оценка. Повече от три пъти по-висока от пазарната цена.
- Затихва ли " Апартаментгейт " или занапред ще се разраства в хода на предизборната акция?
- Не мога да дам отговор. За мен тази тематика е безкрайна. Защото отразява едни всеобщо сделки в България на цената на данъчните оценки. Това го вършат и елементарните хора. Така че, ще има доста политици, които могат да бъдат атакувани.
-Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи проф Николай Радулов предвижда че след " Апартаментгейт " ще стартират да се появяват данни за банкови сметки на политиците. Елена Йончева също плаши с това. Очаквате ли удари в тази тенденция?
- По-скоро не. Защото

банковите сметки са секретни

Те са персонални и никоя банка няма право да дава сметките. Ако има някакво следствие,само тогава може да бъде поискана да бъде свалена банковата загадка. Аз нямам сметки в чужбина.
-Къде се чувствате по-комфортно - като вицепремиер в Министерския съвет или като народен представител в Народното събрание?
- Няма комфорт нито на едното, нито на другото място.
-НФСБ предложи да ви изберат за съпредседател на Обединени патриоти, само че Атака се опълчи. Разговаряте ли изобщо с кумеца си Волен Сидеров?
- Да. Водим някакви, само че напълно сбити диалози. Поздравяваме се. Понякога разменяме и някоя дума. В случая, помолих сътрудниците да  спрат да упорстват да вляза в управлението на групата. Въпреки, че когато има 3 партии, в реда на нещата е да има трима съпредседатели. След като господин Сидеров държи да остане ръководител на група, очевидно това е належащо за неговото самочувствие.А за мен не е по този начин.
- Кога за финален път се чухте с Бойко Борисов?
- Много от дълго време. Имахме диалог към оставката ми. През ноември месец. Оттогава нямам връзка с него.
- Веднъж казахте, че се изкушавате да напуснете обединението. Може ли останалите сътрудници да разчитат на вас?
- Казах, че не мога да предвидя какъв брой дълго ще продължи тази коалиция. Имах поради връзките в обединението, които са " никакви " сега. Няма съдружни препоръки, няма диалог сред съдружните сътрудници. нещата вървят по инерция. За страдание не виждам хора, които желаят да вършат промени в нашата коалиция. За мен това е пагубно.

В България има корупция, зависимости

прекомерна концентрация на ръководството,което води до това български вложители да напущат България. И влагат в Щатите, в Унгария, в Сърбия. Това не е добре. НФСБ има своя стратегия и в случай че продължава да се пречи на реализацията й, напълно естествено е да напуснем съдружното ръководство.
- Какво ви задържа да не напуснете още в този момент?
- Няма опция. Но не сме абонирани нито за властта, нито за обединението.
- Как ще отстоявате националната идея в ЕП?
-Последователно, твърдо, изрично, почтено.
-За каква ЕВропа ще настоявате?
-Европа на нациите. Със отбрана на националните ползи, със координиране на ползите на обособените страни. Европа не е място, където можем да удряме по масата и да крещим.
-Какво вършиме в свободното си време?
-Трудно мога да кажа, че имам свободно време. Налага ми се всяка събота и неделя да пътувам до Бургас. Имам заболели хора, за които би трябвало да се грижа. Живота ми е чергарски. Но в свободната си време чувам музика. Рок, естествено. Обичам " Тангра ", ФСБ, " Диана Експрес ", " Щурците ".

Фен съм на " Юрая Хийп ", на " Битълс ", на " Пърпъл "

-Ако избухне пожар, в къщата ви, кое е единственото нещо, което ще вземете, преди да излезете?
-Единственото нещо, което взима всеки човек това са персоналните документи, тъй като след това има проблем с регистрацията си и с издаването им. И в случай че има някакви пари. Нека бъдем почтени.
-Бойко Борисов споделя, че няма другари.Имате ли вие?
- Имам. В тези 3 години, откогато съм в София, имам другари от съвсем всички политически партии. Не пребивавам в непрекъсната " блокада " като господин Борисов. Може би съм по-отворен, по- лековерен, повече имам вяра на хората. И не ги предавам. За близки хора съм подготвен да се удрям до последно. Сега един подобен човек към този момент 5-ти месец лежи в ареста, без никакво обвиняване. Това е Петър Харалампиев, някогашният шеф на Агенцията за българите в чужбина. Не мога да възприме неправда, осъществена против почтен човек.Затва и му отивам на рандеву.
-Имате ли лозунг или мисъл,която ви води?
-Споделям великата мисъл на Хайтов " Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто да го направиш "
-Кои са трите неща, които ще сложите в куфара за Европарламента?
-Четка за зъби, паста за зъби и самобръсначка.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР