Само Жан Виденов е достоен за министър-председател. Всички останали са

...
Само Жан Виденов е достоен за министър-председател. Всички останали са
Коментари Харесай

Ново 5: Искат Радев да сложи Виденов за премиер

" Само Жан Виденов е заслужен за министър-председател. Всички останали са крадци и мутри ". Това декларират в своя позиция от Движение " Че Гевара " и Съюза на комунистите в България. Те са безапелационни, че страната ни има потребност от образеца и честността на Виденов.

 „ Всички останали са крадци и мутри! Ако желаете в политиката да има морал и да бъдат изхвърлени всички соросоиди и приватизатори, дано си спомним, че има един кристално чист човек. Това е Жан Виденов! България има потребност от него! България има потребност от Жан Виденов! ”, считат от „ Че Гевара ”.

„ Призоваваме Румен Радев и всички политически сили да поддържат тази кандидатура и да предложат на Жан Виденов да бъде поръчител за националния мир, като го поканят за идващия министър-председател ”, се споделя още в прессъобщението на комунистите.

Жан Виденов бе министър председател на България през 1995-1997 година Управлението му беше белязано с незапомнена зърнена рецесия, опашки за самун, банкрути на банки, хиперинфлация и невиждани митинги, приключили със събаряне на кабинета му. Мнозина българи още помнят онази зима, станала известна като Жанвиденовата. Тогава един $ се разменяше за 3000 остарели лв.. Парите се обезценяваха с часове. Хиляди излязоха по улиците и издигнаха барикади.

След това Виденов се отхвърли от политиката и стана академични учител в Пловдив. Той отхвърля всякаква гласност. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР