Само едно предложение за поста и пълна подкрепа от всички

...
Само едно предложение за поста и пълна подкрепа от всички
Коментари Харесай

Без интрига при избора на председател на Общинския съвет на Карнобат

Само едно предложение за поста и цялостна поддръжка от всички съветници

Кметът на община Карнобат Георги Димитров, новоизбраните общински съветници и кметовете на обитаемоте места поставиха клетва и встъпиха в новия си мандат. Тържественото съвещание се организира в огромната зала на Читалището в наличието на регионалния шеф Пламен Янев. Губернаторът връчи на Георги Димитров Ключа на Община Карнобат и огърлицата. 

Димитров, който пое по петия си мандат, благодари на жителите на общината, които са упражнили правото си на избор и даде обещание да работи за всички, без значение за коя политическа мощ са дали своят вот.

„ Не броя какъв брой пъти съм заставал на тази естрада. Днес, когато поемаме ръководството на община Карнобат, би трябвало да бъдем почтени към хората, които ни изпратиха тук. Да бъдем почтени към обещанията, които дадохме и усърдни в тяхното осъществяване. Защото на следващия ден те ще ни държат сметка за това дали сме били виновни. Бих си поискал 21 общински съветници да ми бъдат градивна съпротива, само че и когато стигнем до решенията, които са в услуга на нашите съграждани, да имаме 21 гласа „ за “. Ние ще спорим, само че ще спорим с почитание към другия – да почитаме достолепието на своите съграждани “, сподели той. 

 
 Новоизбраните общински съветници с кмета на общината
Георги Димитров сервира алегоричен подарък на регионалния шеф Пламен Янев – картина с изобразен центъра на Карнобат. 



След тържественото му слово пристигна ред и на съветниците, които подписаха удостоверенията си. 21-те места в мандат 2023-2027 се разпределят сред шест обединения. По петима съветници влизат от „ Земеделски национален съюз “ и „ Граждани за общината “, от Левицата – четирима, „ Българска социалистическа партия за България “ – трима, а ПП-ДБ и ГЕРБ са с по двама съветници.
 Областният шеф връчи на кмета Георги Димитров ключа за Общината, както и Огърлицата
Заради пъстрота локален парламент се очакваше конспирация в избора на ръководител на Общинския съвет. Такава обаче нямаше, защото бе препоръчано единствено едно име – Маргарита Стаматова от „ Левицата “. Тя е определена с цялостно единогласие – с гласовете на 20 съветници, а една бюлетина беше невалидна.
 Юристът Тодор Байчев е част от новия състав на Общинския съвет. Той бе претендент за кмет и лидер на листата на Българска социалистическа партия в Карнобат и получи сериозна подкрепа
 
 Антоанета Пенева от ГЕРБ също се закле като общински съветник  Бизнесдамата Живка Гроздева бе лидер на листата на „ Граждани за общината “
 
 Кметовете на обитаемоте места  Групата на Българска социалистическа партия и ГЕРБ
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ СНИМКИ ОТ ТЪРЖЕСТВЕНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА ФЕЙСБУК СТРАНИЦАТА НИ
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР