Само допреди едно десетилетие Черния петък не беше познат по

...
Само допреди едно десетилетие Черния петък не беше познат по
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем преди манията Black Friday?

Само допреди едно десетилетие Черния петък не беше прочут по нашите ширини. На Запад, денонощия преди заветния ден, се вършат палаткови лагери към огромните вериги магазини, с цел да се доберат хората до огромните понижения преди да са свършили продуктите. Да, тотална фикс идея за промоции! За положително или зло, при възхода на цифровите магазини, огромна част от фурора се придвижи онлайн. Но и се разшири оттатък " Черния петък ", достигайки до " Черна седмица ", " Петъка преди Черния петък ", " Втори Черен петък " и така нататък Накратко, в разгара сме на сезона с промоциите. Затова и сме тук – да помогнем. Как да разберете дали дадена оферта си коства? Кога стартират промоциите? И в случай че пропуснете Черния петък, по кое време още веднъж ще можете да се възползвате от сходни понижения? На тези и доста други въпроси, ще отговорим в идващите редове.

 Какво би трябвало да знаем преди манията Black Friday?

Кога в действителност, е Черният петък?
Последният петък на ноември. Тази година се пада на 29-ти. Спрямо предходната година, сред черния петък и Коледа има една седмица по-малко. Това значи, че ще имате по-малко време за новогодишен шопинг.

Кога стартират продажбите на Черен петък?
Вече са стартирали! Ранните покупко-продажби са налични в този момент, само че всяка година нормално стартират седмица или две преди формалния Черен петък – някои магазини дават старта на офертите още от 1-ви ноември. По-голямата част от формалните продажби на западните уеб сайтове стартират от Деня на благодарността.

 Какво би трябвало да знаем преди манията Black Friday?

Промоциите на Черен петък важат онлайн или на място?
И двете. Въпреки че доста магазини ще оферират огромна част от каталозите си на промоция, има значение за какъв артикул става въпрос и какъв брой огромно е понижението. Най-добрите предложения се разграбват онлайн много бързо, тъй че най-хубавият проект е да си извършите лист с нужните ви неща и да ревизирате кога ще започват промоциите.

Кои магазини ще имат Черен петък?
Почти всички. Големите вериги при всички положения. Само част от българските ще са:

eMAG – най-големия цифров магазин в България
Top Shop – онлайн телешоп, чийто понижения ще продължат до 29-ти ноември, в това число
Ozone.bg – офертите ще са сред 22-ри и 25-ти ноември
Store.bg – понижения от 22-ри до 29-ти
Mallbg – " Зверски петък " с понижения сред 22-ри и 30-ти
Техномаркет – " Баш Friday " от 22-ри до 25-ти
Технополис – понижение от -10 % на всичко от каталога им – 22-ри – 24-ти
Plesio – промоции от 22-ри до 25-ти ноември
Grand и Joy Оптики – " Black Days " от 15-ти до 30-ти
Практикер – " Черен уикенд " – 22-ри – 24-ти
Хеликон – " Супер петък ", единствено онлайн – 22-ри и 29-ти
Ciela – промоции от 1-ви до 30-ти
Orange Center – " Дивашки Намаления " от 22-ри до 30-ти

Намаленията по Черен петък костват ли си?
Обикновено, да. До огромна степен покупко-продажбите за Черен петък са най-хубавото, което виждаме през цялата година. Те слагат казус за това, което ще диктува положителните покупко-продажби в идващите месеци. Понякога обаче покупко-продажбите с лейбъл " Черен петък " не са чак толкоз впечатляващи и се повтарят от година на година. Например, всяка година универсалните магазини оферират уреди с понижения от 5 до 10 %. Ще видите и предсказуемо ниски цени на някои интелигентни домашни технологии, като Amazon Echo Dot или Гугъл Home Mini. Миналата година тези представители се продаваха за 25 $ (при 25 $ отстъпка). Тази година те ще се продават за 22 $. От сходни предложения няма по какъв начин да ни паднат ченетата, тъй като по този начин или другояче са склонни да излизат на промоция на всеки няколко месеца. А фактът, че магазините повтарят офертите, приказва доста за естеството на отстъпките в наши дни. Все отново покупко-продажбите си заслужават, в случай че сте на шопинг за даден продукт и желаете да спестите малко пари. Само имайте поради, че изследването на цените е значимо и в случай че пропуснете договорка, не се притеснявайте; има огромна възможност да се появи още веднъж в някакъв миг за в бъдеще.

 Какво би трябвало да знаем преди манията Black Friday?

Как да разберете дали дадена договорка е добра?
Винаги проверявайте цените и в други уеб сайтове! Когато пазарувате онлайн, отделете минутка, с цел да видите продукта в Гугъл. Ще можете да видите по какъв начин върви цената му в други магазини. Един инструмент, който обичаме да използваме е Camelcamelcamel – следи цените в Amazon и държи подробна история за ценовата флуктоация. Някои покупко-продажби, като да вземем за пример така наречен Lightning Deals, са изключени от историята на ценообразуването, само че въпреки всичко е потребно да видите за какъв брой се е продавал даден артикул в предишното.

Ако изпуснем офертите на Черен петък следват ли други сходни понижения?
След Черен петък идва Small Business Saturday (30-ти ноември) – празник изпълнен с промоции на дребния бизнес, който към момента не е навлязъл по нашите ширини. След това следва Cyber Monday (2-ри декември). Кибер понеделника е фокусиран главно върху тех промоции, като преносими компютри, слушалки, принтери, монитори и впрочем. В България Кибер понеделника се отразява уместно от тех-оринтираните уеб сайтове. Следва Green Monday (9-ти декември), който не е толкоз известен, само че да речем, че уеб сайтове, като eBay обичайно го отразяват. Последният късмет за всеобщи промоции преди Коледа е Free Shipping Day на 14-ти декември. На този ден съвсем всички задгранични уеб сайтове оферират безвъзмездни доставки (влючително международни), освен това за поръчки на минимална стойност.

 Какво би трябвало да знаем преди манията Black Friday?
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР