Само дни преди премиерата на Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър

...
Само дни преди премиерата на Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър
Коментари Харесай

Софийската филхармония изпълнява филмовата музика на Джон Уилямс

Само дни преди премиерата на " Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър " - последния епизод от именитата фантастична поредност, Софийската филхармония и маестро Найден Тодоров канят на концерт с най-хубавото от музиката на Джон Уилямс. На 15 декември от 19 ч. в зала " България " ще почетем най-великия актуален композитор, основал музикални шедьоври за Холивуд - към филмите " Междузвездни войни ", " Индиана Джоунс ", " Джурасик парк ", " Сам у дома ", " Списъкът на Шиндлер ", " Челюсти ", " Амистад ", " Седем години в Тибет ", " Спасяването на редови войник Райън ", " Мемоарите на една гейша ", " Хари Потър " и мн. други

Джон Уилямс е измежду най-известните, награждавани и сполучливи композитори на нашето време с 5 награди " Оскар ", 20 " Грами ", 4 " Златен глобус ", 7 награди " БАФТА ", 2 " Еми ". Саундтракът на " Междузвездни войни " е избран от Американския конгрес за част от националното завещание и се счита за най-успешната кино партитура на всички времена. Музиката на Джон Уилямс от дълго време се е трансформирала в модерна класика и се извършва от най-големите оркестри в света. Самият композитор нееднократно се е изкушавал да дирижира персонално концерти със своите творби.

На диригентския пулт в зала " България " излиза един от най-големите почитатели на " Междузвездни войни " - маестро Найден Тодоров. Част от феновете ще имат късмет да завоюват и страхотни награди от кино лентата " Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър ", който идва в кината у нас от 20 декември на 3D, IMAX 3D и 4DX, в дублирана и субтитрирана версия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР