Само десетина авиокомпании в крайна сметка ще споделят авиационния пазар

...
Само десетина авиокомпании в крайна сметка ще споделят авиационния пазар
Коментари Харесай

Всяка бъдеща икономическа криза може да удари силно европейските авиолинии

Само десетина самолетни компании в последна сметка ще споделят авиационния пазар за главните интернационалните направления, предвижда изпълнителният шеф на „ Луфтханза “, а възможна бъдеща икономическа рецесия може да " форсира " консолидацията във въздушните пътувания .
" Секторът се развива към десетина компании, опериращи по целия свят " по главните интернационалните направления, в допълнение към по-малките национални или районни самолетни компании, сподели шефът на „ Луфтханза “ Карстен Спор пред публицисти, съобщи БГНЕС.
Без да ги посочва, Спор предвижда, че ще има " три в Съединени американски щати, три в Китай, три в Персийския залив и три в Европа ".
Изпълнителният шеф на „ Луфтханза “ предизвести, че всяка бъдеща икономическа рецесия може да удари изключително мощно европейските авиолинии, само че предвижда, че спадът може да " форсира " сливания и придобивания.
" Ако има един позитивен аспект към изравняването на международната стопанска система и сигурно също и влошаващите се числа за всички самолетни компании - за жалост и за нас - това е, че процесът на консолидация ще има наклонност да се форсира ", добави Спор.
Неотдавнашните банкрути на немските нискотарифни самолетни компании „ Еър Берлин “ и „ Германия “ разрешиха на „ Луфтханза “ да закупи назад направления и самолети.
Индустрията на самолетните компании е " доста по-циклична " и подвластна от икономическото развиване от другите, сподели Спор, като секторът страда от напрежението в интернационалната търговия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР