Само ден след като тя представи екипа си председателят на

...
Само ден след като тя представи екипа си председателят на
Коментари Харесай

Евродепутати критикуват Фон дер Лайен за ресорите в ЕК

Само ден откакто тя показа екипа си ръководителят на новата Европейската комисия Урсула фон дер Лайен си навлече първи рецензии. Наименованията на някои от новите ресори провокираха комплициране, а евродепутати от разнообразни парламентарни групи желаеха от фон дер Лайен да смени името на ресора " Защита на европейския ни метод на живот ", оповестява Българска национална телевизия.
Новата Европейска комисия още не е встъпила в служба, а първите рецензии към този момент са налице. Много хора се питат какво се крие зад ексцентричните наименования на някои от ресорите като да вземем за пример " Демокрация и демография ", " Прозрачност и полезности ". Наименованията на доста от ресорите наподобяват по-скоро на названия на книги.
Най-голямо неразбиране и рецензии провокира ресорът на гърка Маргаритис Схинас, някогашен основен представител на Еврокомисията, който получи ресора " Защита на европейския метод на живот ". Зад този сектор е скрита цялата проблематика, обвързвана с миграцията.
Мигновено се появиха реакции най-много от евродепутати, които упрекнаха Урсула фон дер Лайен, че афишира миграцията надали не за опасност за европейския метод на живот. Обвиниха я че употребява изразителност в жанр " Орбан ", даже " Амнести интернешънъл " излезе с позиция.
Скандалът заплашва занапред да се разраства, още повече, че комисарите би трябвало да бъдат изслушани от Европарламента.
Дали Фон дер Лайен ще смени името на ресора следва да забележим, само че тя рискува да утежни връзките с Европейския парламент тъкмо преди чуванията на еврокомисарите.
Говорител на Комисията се опита да изясни какво тъкмо се крие зад противоречивото наименование.
" През юли новоизбраният ръководител разгласява своите политически насоки, които съдържат глава номер 4 със заглавие " Защита на нашия европейски метод на живот ". Новоизбраният ръководител реши да провежда своята комисия точно към шестте заглавия от тези политически насоки. Вчера тук тя акцентира доста добре какво има поради под европейски метод на живот - основаване на същински съюз и тъждество ", сподели представителят на Комисията Мина Андреева.
Тази вечер и на следващия ден еврокомисарите се събират, с цел да дефинират целите и метода на работа на новата Комисия. Несъмнено наименованията на ресорите ще бъдат в дневния ред на тази среща.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР