Само българи ще посетят родните курорти за Великден. Чуждестранни туристи

...
Само българи ще посетят родните курорти за Великден. Чуждестранни туристи
Коментари Харесай

Българите избират СПА курортите за Великден

Само българи ще посетят родните курорти за Великден. Чуждестранни туристи няма да има. Ограниченията по границите и условието за негативен PCR тест стопират даже посетители от прилежащи страни да резервират отмора по родното Черноморие. Спа хотелите обаче ще се изпълнят с българи и чакат до 80% претовареност за празника, написа „ Монитор ”.

Пред най-сериозни трудности са изправени точно хотелиерите по морето, които обичайно посрещат непознати туристи за празника. „ За Великден идваха гръцки посетители, само че в този момент в тяхната страна има доста съществени рестрикции, които не разрешават пътуванията.

Румънците пък се отхвърлиха от почивката у нас поради спомагателните разноски за PCR``, разяснява Пламен Копчев от Съюза на притежателите - Слънчев бряг, като добави, че от страна на българите също не се следи съвсем никакъв интерес.

Допълнителни понижения на цените на нощувките не се приготвят.

Той акцентира, че единици от хотелите по морето ще отворят директно след стартирането на летния сезон на 1 май поради неяснотите към зелените коридори за влизане в страната. Чужденци няма да посрещнат и спа курортите у нас. За разлика от сътрудниците си по морето обаче те ще съумеят да изпълнят хотелите си с българи.

„ До момента резервациите за Великден се движат в диапазона 50% претовареност. Има дестинации като Велинград, Павел баня и Белчин, които към този момент са цялостни 80%.

Проблем остава възбраната за работа на заведенията за хранене в хотелите, която възпира някои хора да вършат резервации, разясни ръководителят на Българския съюз по балнеология и спа туризъм (БСБСПА) Сийка Кацарова. По думите й балнеосекторът у нас работи главно с нашенци, изключение вършат спа хотелите в морски курорти като Албена и Св. св. Констатин и Елена, които преди пандемията са приемали задгранични посетители.

„ Знаем по какъв начин да обслужваме посетители в условия на пандемия и потенциалът от 30% не ни тормози. Решението да работим, въпреки и при сходно ограничаване, ни оказа помощ да запазим личния състав си, защото в противоположен случай фрагменти, обучавани с години, щяха да се пренасочат към други браншове ”, споделя тя.

С цел безвредното протичане на почивката на туристите от БСБСПА туристическото и здравното министерство създават устав за работата на спа центровете в условия на пандемия. Според него е изцяло неразрешено да работят парните бани в зоните за отдих, защото основават причина за разпространяване на разнообразни вируси. Турската баня следва да бъде употребена само самостоятелно. Без никакви терзания туристите могат да плуват в басейните при съблюдаване на наложителната отдалеченост от 2 метра, а също и да употребяват сауните. Освен това настанените на даден етаж имат правото на употребяват спа центъра единствено в избран часови диапазон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР