Само 39 са постъпилите до момента заявления за отпускане на

...
Само 39 са постъпилите до момента заявления за отпускане на
Коментари Харесай

Едва 39 семейства са кандидатствали за помощ заради деца под карантина

Само 39 са постъпилите досега заявки за разпределяне на месечна помощ на родители, чиито деца са под карантина поради. Това обявиха за „ “ от Агенцията за обществено подкрепяне.
Въпреки че в последно време всеобщо се карантинират деца, една от аргументите за дребното подадени заявки е подоходният аршин, съгласно който приходите на родителите не би трябвало да надвишават минималната работна заплата за страната.
 Заради инфектиран възпитаник: Цял клас ще учи отдалечено в Пловдив Заради инфектиран възпитаник: Цял клас ще учи отдалечено в Пловдив
Ученик от 8-и клас на ЕГ " Иван Вазов " в Пловдив е дал позитивна проба за ковид през днешния ден следобяд. От на следващия ден целият му клас ще е под к...
Ако дете в учебно заведение или градина остане под карантина поради ковид, родителите му имат 3 разновидността – болничен за гледане на крепко, само че карантинирано дете, заплатен или неплатен отпуск. За тези фамилии е обезпечена нова обществена помощ. Тя е целева за ковид и е за родители на деца до 14 година Право на тази помощ имат фамилиите, в които двамата или единият от родителите са останали без работа, само че нямат право на обезщетение за безработица или ако размерът на компенсацията е по-малък от минималната заплата. Месечна помощ ще могат да получат и фамилии, в които двамата или единият от родителите се самоосигурява, само че не могат да работят заради въведените ограничавания по отношение на изключителното състояние или изключителната епидемиологична конюнктура. Месечната целева помощ ще се отпуска и на фамилии на родственици или близки и приемни фамилии, в които има настанени деца.
Размерът на помощта за фамилии с едно дете са 610 лева за месец, с две или повече деца – 915 лева Помощта е пропорционална на дните от карантината. Ако детето е изолирано 14 дни, то тогава фамилията му ще получи 305 лева За да получат тази помощ, родителите ще би трябвало да показват заявление-декларация по пример и да вземат служебна записка от работодателя си. Новата месечна помощ за родители ще се отпуска от дирекциите „ Социално подкрепяне “ по сегашен адрес на родителите.
Образецът на заявление-декларация за разпределяне на тази помощ, както и образцов пример на служебна записка родителите на деца под карантина могат да намерят на интернет страницата на Агенцията за обществено подкрепяне, раздел „ Социални помощи “, подраздел „ Документи “ и в графа „ КОРОНАВИРУС COVID-19 “, Инструкция за прилагане на електронни административни услуги в изискванията на изключително състояние, заявление под № 26, прецизират още от АСП. Документите могат да се подадат на място в приемните на съответните дирекции, като се ползва персонална карта, коментират още от АСП. Друг вид да бъдат подадени е посредством лицензиран пощенски оператор, като заявлението-декларация би трябвало да е попълнено и подписано в оригинал. За да се подадат по електронен път, е нужен дипломиран електронен автограф. Заявлението с приложените към него документи може да бъде подадено също по този начин на изключително прелюдия електронен адрес: [email protected] дружно със сканираната записка от работодателя, обясниха още специалистите от Агенцията за обществено подкрепяне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР