Само 30% от руснаците възнамеряват да спрат да работят, когато

...
Само 30% от руснаците възнамеряват да спрат да работят, когато
Коментари Харесай

Над 1/3 от руснаците искат да работят, докато могат

Само 30% от руснаците имат намерение да спрат да работят, когато доближат пенсионна възраст. 42% от руснаците ще работят, " стига здравето да им разрешава ", даже след навършване на пенсионна възраст. По принцип такива проекти имат младежи на възраст от 18 до 34 години.

Това демонстрират данните от изследване, извършено от специалисти по заетостта от hh.ru и финтех компанията " Деньги Вперед ". В изследването са взели участие 2261 работещи поданици на Русия.

Само 30% от тях, съдейки по резултатите от проучването, ще се пенсионират в точния момент, други 19% считат да спрат да работят, преди да доближат пенсионна възраст. В същото време 6% от интервюираните показват, че възнамеряват да работят до 70-75 годишна възраст.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Заплатите и пенсиите на руснаците порастват, само че не и действителните и...

Проучването открива обезпокоителен факт - повече от половината руснаци (56%) не икономисват за пенсиониране. Сред тези, които въпреки всичко икономисват пари за тези цели, минимум са служащите, само че най-много топ мениджърите, водачите на строителната промишленост и юристите.

В същото време всеки четвърти участник в изследването (26%) чака, че след пенсиониране ще би трябвало да се изправи пред мощно понижаване на приходите, а 3% от интервюираните ще живеят с помощта на прехрана от децата си.

Всеки пети респондент (20%) показва, че при пенсиониране ще живее с приходи от пасивни вложения и ще пътува доста. 17% от интервюираните желаят да живеят от приходите от отдаване чартърен на недвижими парцели.

През юни 2021 година междинната пенсия в Руската федерация възлиза на 15 822 рубли (183 евро по настоящия курс). За съпоставяне: през юни 2020 година тя е 14 978 рубли (173.3 евро), предава онлайн изданието РБК. През юни 2021 година годишната инфлация в Русия е била 6,5%, Според данните на Росстат.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР