Само 30 грама тиквени семки съдържат около 150 калории, 15

...
Само 30 грама тиквени семки съдържат около 150 калории, 15
Коментари Харесай

Защо тиквените семки са чудо на природата

Само 30 грама тиквени семки съдържат към 150 калории, 15 грама здравословни мазнини и 8-10 грама растителен протеин. БГНЕС показва какви други преимущества имат тиквените семки и по какъв начин да ги включим в менюто си.

Богати на минерали

Те съдържат огромни количества магнезий, манган, мед, цинк, и желязо. Магнезият усъвършенства настроението и съня. Манганът е значим за производството на колаген, тъй че без него няма да имате здрава кожа и кости. Медта обезпечава сила, а желязото оказва помощ за доставянето на О2 до клетките. Цинкът поддържа имунитета, хубостта на кожата и зрителната заостреност. Само една порция тиквени семки обезпечава 14 до 42% от дневната ви потребност от тези хранителни субстанции.

Високо наличие на антиоксиданти

А точно каротеноиди и витамин Е. Антиоксидантите облекчават възпаленията в тялото и по този метод предотвратяват болести.

Богати на здравословни мазнини

Това е един от най-хубавите растителни източници на омега-3 мастни киселини. Те защищават тялото от сърдечни болести, понижават риска от сгъстяване на артериите и също понижават възпаленията.

Помагат за надзор на кръвната захар

Изследванията демонстрират, че този артикул оказва помощ да се избегне развиването на диабет вид 2 и понижава риска от затруднения. Това се дължи на обстоятелството, че семената усъвършенстват регулирането на инсулина и защищават органите от последствията от заболяването.

Ще оказват помощ и на имунитета ви

Те оказват помощ на организма да се бори с бактериите и вирусите, само че нормално за разлика от други потребни ядки не предизвикват алергии или нетърпимост.

Можете да поръсите тиквени семки върху съвсем всяко ядене - от овесена каша до сладкиши и салати. Можете да ги добавите в сурово положение към коктейли, кисело мляко, зърнени храни, десерти. Просто не се опитвайте да ги обработвате топлинно – потребните субстанции в тях понижават с високите температури.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР