Само 15 минути дневно, прекарани на слънце, са достатъчни, за

...
Само 15 минути дневно, прекарани на слънце, са достатъчни, за
Коментари Харесай

Тези признаци издават, че тялото ви има критична нужда от слънце

Само 15 минути на ден, прекарани на слънце, са задоволителни, с цел да си набавите нужната дневна доза витамин D. През лятото нормално си го набираме незабелязано. Но в случай че прекарвате по-голяма част от деня на закрито, допустимо е да възникне недостиг даже през летния сезон.

Ако при вас са налични някои от изброените признаци - належащо е да увеличите престоя си на слънце или да компенсирате недостига на " слънчевия " витамин посредством приема на добавка.

1. Чувствате се депресирани и потиснати

Проучване, оповестено в American Journal of Geriatric Psychiatry, откри, че хората с по -ниски равнища на витамин D са 10 пъти по-склонни да се усещат депресирани спрямо тези, които постоянно се излагат на директна слънчева светлина. 

Факт е, че серотонинът, който е виновен за положителното ни въодушевление, се създава по-активно под въздействието на слънчевата светлина. И в случай че слънцето не е задоволително мощно, тогава равнището на серотонина понижава и надлежно изпитваме потиснатост.

2. Напълнявате без обяснима причина

 Да, неналичието на слънце може да докара до напълняване. Всичко това се дължи на обстоятелството, че витамин D е виновен за нормализирането на нашия метаболизъм. Той оказва помощ за производството на азотен оксид, който е нужен за метаболитната интензивност. 

Ако този детайл не е в задоволителни равнища, тялото ни е по-малко склонно да преобразува калориите в сила и вместо това ги съхранява под формата на мазнини.

3. Усещате болки в костите и болки в ставите

Има случаи, когато деянията на недостиг на витамин D са били сбъркани от лекарите със признаци на разрастващ се артрит или фибромиалгия (хронична мускулна болежка и умора). Витамин D е от значително значение за нашите кости, мускули и стави и когато тялото ни не получава задоволително от него, усещаме болежка.

4. Често боледувате

Укрепването на имунната система е друга значима функционалност на витамин D. И в случай че не получаваме задоволително количества от него, боледуваме по-често и се лекуваме по-дълго. Ако настинките станат ваши непрекъснати спътници, пробвайте се да прекарвате най-малко 15 минути дневно на слънце - и яжте повече храни, богати на витамин D.

 5. Сънят ви не е пълноценен 

За да спите по-добре през нощта, би трябвало да сте повече на слънце денем. Факт е, че неналичието на слънчева светлина може да наруши естествените циркадни ритми на организма и да докара до съществени нарушавания на съня. А неналичието на сън е сериозна заплаха, която от време на време усилва риска от развиване на доста много съществени болести.

6. Потите се прекомерно доста

Един от класическите признаци на недостиг на витамин D е несъразмерното изпотяване. Ако челото ви е непрекъснато мокро, макар неналичието на физически извършения и естествената температура на тялото и околната среда, би трябвало да ревизирате равнищата на витамин D в кръвта си и да предприемете дейности.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент. Предоставената в нея информация не замества консултацията с доктор и не може да се употребява за слагането на диагноза, както и за назначението на лекуване. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР