Само 12 души са пътували досега до най-яркия обект в

...
Само 12 души са пътували досега до най-яркия обект в
Коментари Харесай

През 2024 в мисията на НАСА до Луната ще има и жена

Само 12 души са пътували до момента до най-яркия обект в нашето нощно небе – Луната. Всички тези астронавти бяха мъже.

Ако първата задача на Луната беше „ дребна стъпка за индивида “, идната задача ще бъде великански скок за дамите.

В началото на тази седмица НАСА разгласи интензивен и упорит проект за връщане на Луната единствено след пет години. Този път галактическата организация желае да направи непрекъснат лагер на земния сателит. За да стигне до Луната, новата задача ще употребява напълно друг метод спрямо потребления от Аполо.

Като начало ще има особено непокътнато място в лунната задача 2024 за жена, първата, която в миналото ще стъпи на Луната. Самата стратегия прави реверанс към равенството сред половете, като името на задачата е това на гръцката богиня и сестра-близнак на Аполон – Артемида.

„ Петдесет години след Аполо, програмата на Артемида ще придвижи идващия мъж и първата жена на Луната “, сподели шефът на НАСА Бриденстин, представен от CNN.

Символично или не, това ще е първият път, когато една жена ще върви по повърхността на спътника на Земята.

Въпреки предварителния възторг, някои остават скептични, че задачата ще се случи или най-малко не в тези периоди. Макар че сигурно е упорит, графикът граничи с нереалистични периоди, считат скептиците, изключително когато знаете, че Конгресът към момента не е подписал усъвършенствания бюджет на президента Тръмп, който включва още 1,6 милиарда щатски $ за НАСА през тази година и евентуално милиарди долари в допълнение за всяка последваща година.

Освен главното финансиране, задачата ще изисква и най-мощната ракета, която в миналото е била проектирана, нова система за изстрелване, новаторска система за лунно кацане, плаваща „ портална “ станция сред Земята и Луната, която сега не съществува, и чисто нов лунен галактически костюми за всеки астронавт.

Шефът на НАСА е оптимист и счита, че късият график работи в тяхна изгода. В особено послание към чиновниците на НАСА, Бриденстин твърди, че забавянето в осъществяването на задачата, сложена от вицепрезидента Майк Пенс през март, в действителност би било по-рисковата опция.

„ По принцип, колкото по-кратка е програмата, толкоз по-малко време лишава, толкоз по-малко политически риск изпитваме. С други думи, в този момент можем да реализираме крайната цел “, твърди той.

Ако всичко се получи както е планувано, Америка ще има челен пост по пътя към Марс, безшумно обикалящ в гравитацията сред Земята и Луната.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР