Съмнения за източване на Здравната каса от болницата в Червен

...
Съмнения за източване на Здравната каса от болницата в Червен
Коментари Харесай

Съмнения за източване на Здравната каса от болницата в Червен бряг

Съмнения за източване на Здравната каса от болничното заведение в Червен бряг. Четирима чиновници на болничната администрация и техен родственик са били признати с една и съща диагноза и едновременно в лечебното заведение.

След инспекция на районната каса в Плевен са открити нарушавания и клиничните пътеки няма да бъдат заплатени.

Четирима чиновници от администрацията на болничното заведение постъпват за лекуване в средата на май с идентични недоволства - болки в корема. Те са били признати с диагноза жлъчна дискенизия. Проверка на здравната каса посочила, че по това време пациентите били в болничните стаи, само че по-късно са открити нарушавания. Пътеката, по която са лежали те, е 1100 лв. на пациент.

От управата на болничното заведение не виждат проблем.

"Кажете ми закон, в който написа, че админ на болничното заведение и неговите родственици не могат да се лекуват. Тук половината от пациентите са родственици – дребен град, затворен град. Означава ли, че лекарят няма да лекува вуйна си? Лично за себе си смятам, че това не е направено преднамерено и бих могъл да го потвърдя в съда ", показва прокуристът на МБАЛ-Червен бряг Камен Влахов, представен от Нова телевизия.

Заради нарушаванията от касата няма платят болничния престой на чиновниците на администрацията.

От Здравната каса твърдят, че множеството им инспекции в лечебните заведения за фиктивни пациенти са изненадващи, като тази в Червен бряг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР