Съмнение за наличие на коронавирус и в Дания. Временно беше

...
Съмнение за наличие на коронавирус и в Дания. Временно беше
Коментари Харесай

Расте броят на заразените с коронавирус на круизен кораб до бреговете на Япония

Съмнение за съществуване на ковид и в Дания. Временно беше затворен терминал на летището в Копенхаген поради китайска гражданка със признаци на болестта. Трети случай е доказан в Италия. Англия и Германия също оповестиха данни за нови позитивни проби. Хиляди са блокирани на няколко круизни кораба. Как оцеляват и по какъв начин реагираха китайците на гибелта на доктора, който е измежду първите предизвестил за рисковата болест?


Круизният транспортен съд " Даймънд принцес " с 3700 души на борда от няколко дни е под карантина на пристанището в Йокохама. Броят на инфектираните с ковид на борда към този момент е 61, откакто през днешния ден диагнозата стана ясна за 41. Дейвид Абел е измежду пасажерите на лайнера. Заразен е негов прочут, който е бил на кораба за медения си месец. Мъжът е в болница, а брачната половинка му е останала на борда.
Дейвис Абел, пасажер от " Даймънд Принцес ": Освен маски, към този момент получаваме и ръкавици. Ако излизаме от каютите, би трябвало да ги носим.
От борда на " Даймънд Принцес " пътничка развя знаме, на което написа " Не стигат медикаменти ".

На различен круизен транспортен съд във водите на Хонконг се ревизират 1800 пасажери, които са под карантина поради опасения от болест. Трети лайнер, на път от Тайланд към Япония, получи отвод да дебаркира във водите край остров Ишигаки.

В Китай броят на инфектираните е над 31 000, жертвите на ковид са най-малко 639. Вече работи и интерактивна карта, която демонстрира случаите на болестта по света.

Смъртта на лекаря Ли Вънкян от Ухан провокира яд и неодобрение. Д-р Ли е измежду първите, които предизвестяват за съществуването на вирус, сходен на този, провокирал епидемията от САРС преди 17 години. На 30 декември предходната година той приканва сътрудниците си да носят защитно облекло. Местните управляващи го упрекват в разпространяване на " подправени " изказвания и " съществено нарушение на публичния ред ". На 30 януари доктор Ли е диагностициран с ковид. Властите се извиняват на медика.
Сонг Шули, представител на Китайската здравна комисия: Националната здравна комисия изрича дълбоки съболезнования и откровено състрадание на фамилията на лекар Ли. От началото на епидемията медицинските екипи са изправени пред предизвикателство и се борят със болестта на първа линия.
Съпругата на умрелия доктор се чака да роди през юни.

През последните два дни броят на инфектираните понижава, само че още е доста рано да се каже дали епидемията затихва, считат специалисти. До момента болестта е записана в 25 страни по света, а икономическите ѝ измерения занапред ще се откриват.
Още по тематиката Китайският ковид
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР