Самият външен министър Буяр Османи казва на брифинг днес, че

...
Самият външен министър Буяр Османи казва на брифинг днес, че
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ иска референдум за преговорите с България

Самият външен министър Буяр Османи споделя на брифинг през днешния ден, че ще има смяна в учебниците, по тази причина засяга царството на Самуил и други неща. Той се базира и на други промени, които би трябвало да претърпят учебниците по история. До през вчерашния ден протоколът не беше част от преговорната рамка, историята не беше ли част от преговорната рамка, а езикът явен ".

Това попита водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, представен от МКД. Той разгласи опцията неговата партия да инициира организирането на референдум.

Преди да се организира тази същинска междуправителствена среща, когато би трябвало да се одобри преговорната рамка, има част, в която се споделя - встъпителни изказвания на македонското държавно управление и Европейска комисия. Аз не знам какво едностранно изказване ще даде Македония за македонския език, който е кодифициран, типов след третата конференция на Организация на обединените нации през 1977 година в Гърция, съобщи Мицкоски.
 Османи: Протоколът с България е взаимен, а договарянията с Европейски Съюз стартират във вторник
Османи: Протоколът с България е взаимен, а договарянията с Европейски Съюз стартират във вторник

Има дневен ред, по тематики и точки са написани ограниченията, договореностите и плановете, които би трябвало да бъдат изпълнени

Какво изказване ще направи България? Защо не го споделят? Дори и да има трето изявление, Европейска комисия би трябвало да каже, че без значение от това, което приказваме, България не признава македонския език или има друго отношение към него. Всички останали 26 членове не се съмняват, че това е македонски език ", сподели ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ.

Мицкоски добави, че по време на преговорния развой

" Продължаваме да се борим, няма прекъсване. В интервала, който ни следва, на практика седмица-две, считам да изляза с предложение пред ИК на партията да се прегледа опцията за изказване за референдум посредством събиране на 150 000 подписа ", разгласи президентът на ВМРО-ДПМНЕ.

Мицкоски добави, че жителите би трябвало да излязат на референдум и да заявят дали поддържат или не, както дефинира той, капитулацията на държавното управление.
 Генчовска и Османи „ с автограф “ за общи дейности за участие на РСМ в Европейски Съюз
Генчовска и Османи „ с автограф “ за общи дейности за участие на РСМ в Европейски Съюз

Подписан е протокол сред двамата министри, който планува ясни периоди

" Считам, че жителите би трябвало да си кажат мнението, т.е. да излязат на референдум и да кажат дали са ЗА или не за тези промени, които държавното управление подписа след този дипломатически нокаут и капитулация. Но дано първо излезем като партия с позиция, тогава обществото ще има повече детайлности ", сподели Мицкоски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР