Самият сблъсък между мюсюлманския и християнския свят води до радикализация.

...
Самият сблъсък между мюсюлманския и християнския свят води до радикализация.
Коментари Харесай

Тихомир Стойчев: На Балканите зрее и мюсюлмански, и християнски радикализъм

”Самият конфликт сред мюсюлманския и християнския свят води до радикализация. Днес политиците и държавниците ни би трябвало да се замислят какво би трябвало да създадем, с цел да се предпазим от такива радикални стъпки. Този човек се е замислил, че по някакъв метод неговият свят се разрушава. И той се е замислил по какъв начин да защищити страната си от мюсюлманската инвазия ”.
Това съобщи специалистът по сигурността Тихомир Стойчев, разяснявайки влизането в България на терориста Брантън Тарант от Нова Зеландия, който разстреля мирни мюсюлмани в джамия в Крайстчърч.

Той уточни също, че на Балканите има условия както за мюсюлманска, по този начин и за християнска радикализация.

" Много са факторите, които могат да радикализират една група. Днес със обществените мрежи опциите за въздействие извън са доста мощни ", съобщи Йордан Божилов от Софийски конгрес за сигурност.

Тихомир Стойчев означи, че службите сигурно неведнъж " проспиват " терористични кафези. " Но са длъжни оптимално да приближат идеалния вид в нашите показа... Този човек е постигнал част от това, което е желал - трансформирал се е в воин, изживява се като подобен, евентуално желае да бъде " знак " за битката против радикалния ислям. Важното е за нас по какъв начин следим, какви са агентурните благоприятни условия и какво е взаимоотношението сред обособените служби. Трябва да употребяваме позитивните практики и да умножаваме опциите за партньорство във връзка с тези международни провокации ".

Възможността разнообразни хора да пътуват на всички места е обусловена от развиването на глобализацията като развой. Тя обаче има освен позитивни резултати, а такива и с противоположен знак, съобщи още Стойчев.

" Не мисля, че визитите по светите места са били инцидентни. Той се е готвил. Трябва да се погледнат записите от местата, през които е минал и обитавал, до момента в който е бил на наша територия ", означи Стойчев.

Жертвите досега са 48, ранените са близо 50, някои от които са в сериозно положение.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР