Съмишленици на американския президент Доналд които се ожесточават, съобщиха световните

...
Съмишленици на американския президент Доналд които се ожесточават, съобщиха световните
Коментари Харесай

US Конгресът под блокада, протестиращи проникнаха в сградата

Съмишленици на американския президент Доналд които се ожесточават, оповестиха международните осведомителни организации.

Съобщава се, че огромна група протестиращи се е пробвала да щурмува постройката на Конгреса. Те са стигнали до конфликти с полицията и са съумели да пробият редица отбрани към постройката, само че органите на реда са ги спрели.

Това е съобщил сенаторът Джеймс Ланкфорд, който председателстваше съвещанието на горната камара.

Започнала е евакуация на офиси. На намиращите се в региона е предложено да заобикалят придвижването.

Holy crap, in the US Captiol building??? This is Trump's America
— Philip Cheung (@phil3ai)
Съобщава се, че вицепрезидентът Майк Пенс също е бил евакуиран.

Репортерите са били отделени от чиновниците.

Припомняме, че известия за навлизане в постройката първоначално бяха спорни.

По последни данни, стачкуващи въпреки всичко са съумели да обхванат в постройката. Полицията е извадила оръжие против тях и ги е призовала да изоставен.

" Това е епично, епично. Връщаме си Капитолия назад, популярност Богу. ", " Президентът ни предложения тук и ние не си тръгваме ", са декларирали стачкуващи.

Припомняме, че това се случва, до момента в който конгресмените би трябвало финално да разгласят кой е новият американски президент.

Заседанието на двете камари Конгреса на Съединени американски щати за одобрение на резултатите от президентските избори обаче беше спряно заради възражения на републиканците.

Кметът на Вашингтон, окръг Колумбия, разпореди полицейски час в столицата на страната, започващ в 18:00 в сряда и завършващ в 18 часа в четвъртък.

Съгласно разпоредбите, единствено тези, които са получили особено позволение, в това число чиновници на първа линия и упълномощени публицисти, могат да бъдат на улицата. Забраната важи и за тези, които пътуват с кола.

Съвместното съвещание на Сената и Камарата на представителите на Съединени американски щати за одобрение на резултата от президентските избори през ноември беше прекъснато в сряда, откакто редица конгресмени от републиканската партия показаха своите възражения на тази сесия.

Припомняме, че сходно развиване се очакваше и евентуално гласуването ще се организира в четвъртък.
 Републиканци стопираха съвещанията на Конгреса за установяване на новия президент
Републиканци стопираха съвещанията на Конгреса за установяване на новия президент

Протестите в страната се ожесточават

Тази среща на двете камари на Конгреса беше излъчена онлайн от американски новинарски канали. Срещата беше прекратена няколко минути след началото - с оповестяването на резултатите от изборите за щата Аризона.

Републиканецът Пол Госар, член на Камарата на представителите от тази страна, се опълчи на одобряването на резултатите от изборите в Аризона.

Според него той и 60 негови сътрудници са подали възражението дружно.

" Ние възразяваме против преброяването на електоралните гласове в Аризона ", сподели Госар.

В същото време, щатът евентуално ще има двама сенатори-демократи, което ще разреши на партията да управлява горната камара в Конгреса.

Очаквано президентът Доналд Тръмп отхвърля да се признае за надвит, като отхвърли и изборите в Джорджия.

Той настоя вицепрезидентът Майк Пенс да не признава успеха на демократа Джо Байдън. Пенс обаче настоя, че ще извърши пълномощията си по Конституция.

" Някои считат, че като вицепрезидент би трябвало едностранно да одобрявам или отхвърлям електорални гласове. Други считат, че електоралните гласове в никакъв случай не би трябвало да бъдат оспорвани на взаимното съвещание на двете камари на Конгреса. След деликатно изследване на нашата Конституция, нашите закони и нашата история, имам вяра, че нито една от тези гледни точки не е вярна ", се споделя в писмото на Пенс, публикувано от Белия дом, което той изпрати до американските конгресмени преди взаимното съвещание. "
 Байдън уверен, че демократите печелят Сената, Тръмп упрекна във имитация Обновена
Байдън уверен, че демократите печелят Сената, Тръмп упрекна във имитация

Напрежение се надига в страната след оспорвания избор

На това изказване, президентът отговори предстоящо остро:

" Пенс нямаше смелостта да направи това, което е трябвало да бъде направено, с цел да отбрани нашата страна и нашата конституция, като даде опция на щатите да удостоверят поправените, а не лъжливите или неточните данни, които са били помолени да удостоверят преди този момент. Съединени американски щати изискват истината! ", написа той в " Туитър ".

Също предстоящо, от обществената мрежа маркираха и тази обява като " съмнителна ".

Тръмп и съидейници имат вяра, че изборите са " откраднати ".

Mike Pence didn’t have the courage to do what should have been done to protect our Country and our Constitution, giving States a chance to certify a corrected set of facts, not the fraudulent or inaccurate ones which they were asked to previously certify. USA demands the truth!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)
" Моля, подкрепете нашата полиция и правоприлагащите органи на Капитолия ", написа Тръмп в Twitter повече от час след пробива на Капитолия. " Те в действителност са на страната на нашата страна. Останете спокойни! "

По-рано на протест пред Белия дом, той настоя събралите се да не се отхвърлят и борят до край за успеха.

I am asking for everyone at the U.S. Capitol to remain peaceful. No violence! Remember, WE are the Party of Law & Order – respect the Law and our great men and women in Blue. Thank you!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)
Той е призовал за мирни митинги, на фона на конфликтите довечера.

Адвокатът му Руди Джулиани, който водеше делата на Тръмп по оборване на вота пред съдилищата, също е призовал за съблюдаване на реда.

В същото време обаче, нараства натискът върху Тръмп както да не оспорва провалянето си, по този начин и да осъди вандалските прояви на съидейниците си.,

Преразглеждането на резултатите от актуалните американски президентски избори от Конгреса на Съединени американски щати би предизвикало непоправими вреди на страната . Това предизвестие бе издадено в сряда от водача на болшинството в Сената Мич Макконъл, който е член на партията на настоящия президент Доналд Тръмп.

В " Туитър " консуматори разясниха, че тази негова изява е смешна и закъсняла в този момент, откакто по-рано процедурата по импийчмънт на Тръмп бе провалена в Сената.

На същото обърна внимание по-рано сенаторът републиканец Мит Ромни, остарял критик на Тръмп. Според него, държанието на Тръмп е позорно - както за самия него, по този начин и за страната. Той не почита вота на гласоподавателите, настоя Ромни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР