Самиран Гупта: Шефът на Top X (Twitter) в Индия „подаде оставка“ – на фона на съдебна битка за премахване на съдържание

...
Той се присъедини към компанията през февруари 2022 г., осем
Коментари Харесай

Той се присъедини към компанията през февруари 2022 г., осем месеца преди технологичният милиардер Мъск да завърши своите 44 милиарда долара (около £ 36 милиарда) придобиване и приключи през септември тази година, се посочва в профила му.

Той отговаряше за „ключови въпроси, свързани с политиката, свързани със съдържанието“ и „защита на позицията на Twitter с нови разработки на политики и поддръжка на организацията за продажби в страната“ .

Изображение: Правителството на индийския премиер Нарендра Моди се бори с Х в съда

Два източника потвърдиха напускането му, съобщи Ройтерс. Г-н Гупта отказа коментар пред информационната агенция, докато X все още не е отговорил на искане за коментар.

Преди да се премести в X, г-н Гупта работи в ICANN (Международен институт по комуникации) в продължение на седем години, и беше описан като „ветеран в бизнес стратегията и управлението на обществените дела“.

X има текущ правен спор с правителството на министър-председателя Нарендра Моди относно това, което Ню Делхи твърди, че е неспазване на заповедите за премахване на съдържание.< /p>

Спор за ислямофобия в Индия: Член на партията на Нарендра Моди нарече мюсюлмански депутат „терорист и сводник“ в парламента

През юни висшето управление на Карнатака Съдът глоби платформата с 5 милиона рупии (около £49 160) и каза, че не е изпълнила много заповеди за блокиране без никакво правдоподобно обяснение.

X счита Индия за ключов пазар с около 27 милиона потребители, а г-н Моди и други правителствени служители са редовни потребители.

Има приблизително 15 X служители във функции като съответствие и инженеринг в Индия, каза един от източниците на Ройтерс, но Гупта беше единственият изпълнителен директор, ангажиран с правителството и политически партии.

Взаимодействието между X и правителствени и партийни служители ще се засили обикновено по време на подготовката за изборите, а национални избори трябва да се проведат в Индия следващата година.

Изображение: A Разривът между Канада и Индия нараства - на снимката канадският премиер Джъстин Трюдо и г-н Моди. Снимка: Шон Килпатрик/Канадската преса чрез AP

Междувременно отношенията между Индия и Канада са на най-ниско ниво, след като лидер на сикхите беше застрелян в Британска Колумбия това лято.

Индия има и след като министър-председателят Джъстин Трюдо предложи Хардип Сингх Ниджар на 18 юни.

Той беше виден поддръжник на сепаратисткото движение Khalistani, което иска да създаде независима родина за сикхите в Индия, където те са малцинство .

Г-н Ниджар организира неофициален референдум в Индия за независима сикхска нация по време на тази смърт

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР