Сами сме си достатъчни, Турция - това е лозунгът на

...
Сами сме си достатъчни, Турция - това е лозунгът на
Коментари Харесай

Ердоган започна благотворителна кампания в помощ на финансово засегнатите

" Сами сме си задоволителни, Турция " - това е лозунгът на нова акция, стартирана от турските управляващи в помощ на засегнатите от ограниченията против новия ковид и хората с ниски приходи, написа в. " Йени акит ", представен от Българска телеграфна агенция.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи акцията нощес в послание към нацията след съвещание на кабинета. Ердоган даде образец за взаимност, като пръв подари седем свои месечни заплати за акцията. Примерът му бе последван от водача на Партията на националистическото деяние (ПНД) Девлет Бахчели, който подари пет свои заплати. Събранието на турските експортьори подари 15 милиона лири (2 милиона евро), Съюзът на турските тържища и покои (ТОББ) - 10 милиона (1,4 милиона евро), Истанбулската комерсиална камара - 5 милиона турски лири (690 хиляди евро). За акцията дава отговор министерството на фамилията, труда и обществените политики.

В. " Сьозджу " слага въпроса какъв е размерът на седем президентски заплати. Изданието разкрива, че турският водач получава месечна заплата от 81 250 турски лири (11,2 хиляди евро) през 2020 година, което значи, че Ердоган е дарил за акцията 568 750 турски лири (78,4 хиляди евро).

" Национална взаимност ", написа в заглавие и в. " Тюркие " по тематиката, като добавя, че членовете на кабинета и депутатите са събрали за акцията общо пет милиона и двеста хиляди турски лири (717 хиляди евро). Разкрити са сметки за дарения в няколко турски банки.

Ердоган посочи още в речта си нощес, че Турция разполага с по-добри медицински уреди спрямо други страни, борещи се с вируса, открива нови лечебни заведения и укрепва потенциала на по-старите болнични заведения. По думите му турски експерти работят по основаването на респираторни апарати и ваксини против вируса.

" Целта ни е да реализираме съществени резултати до края на годината ", добави той.

Ердоган изрази решимостта на управляващите да употребяват всички средства за секване на разпространяването на вируса. Той уточни, че понастоящем страната има потенциал да прави над 10 хиляди теста на ден. Повече от 40 села и общини са сложени под карантина, сподели още той и прикани хората да съблюдават самоизолация.

" Пълна поддръжка от Диянет за битката ", написа още " Йени акит " в заглавие по друга тематика. Вестникът оповестява, че чиновниците на Дирекцията по религиозните въпроси (Диянет) по всякакъв начин подкрепят възрастните хора, на които е неразрешено да излизат на открито, като ги осведомят за наложените ограничения и правят покупките, от които старите хора се нуждаят. В мобилното приложение Уотсап (WhatsApp) са основани групи за духовни упътвания, посредством които жителите се предизвикват да правят у дома съответните богослужения дружно със фамилиите си, отбелязва " Йени акит ".

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР