Самата идея да се избере гуверньор на БНБ с гласовете

...
Самата идея да се избере гуверньор на БНБ с гласовете
Коментари Харесай

Депутат от ПП с шокиращи разкрития! Какво предлагали на Каримански

" Самата концепция да се избере гуверньор на Българска народна банка с гласовете на опозицията, на ГЕРБ и Движение за права и свободи, е в прорез за нашите разбирания за нулева приемливост към корупцията ", съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от " Продължаваме промяната " (ПП) Венко Сабрутев.

Той отхвърли изказванията на ГЕРБ, че ръководещите са се провалили с избора. Подчерта, че Андрей Гюров е потвърден експерт и умел финансист с блестяща обществена известност.

" Направихме доста опити да обединим обединението. Кандидатурата на Андрей Гюров може да сплоти ръководещата коалиция. В петък имах персонален диалог с Каримански. Помолих го да се забележим небрежно, да дискутираме. Обясних, че търсим решение за двете страни, с което обединението да излезе още по-силна, по-обединена, а двамата претенденти да получат даже повече от това, за което са кандидатствали ", разкри Сабрутев.

Призна, че " Продължаваме промяната " са предложили на Любомир Каримански да стане представител на България в Световната банка.

" Моите думи бяха: Търсим win-win решение, съгласно мен най-правилният метод е обединението да излезе с нов претендент, който да сплоти вота на всички народни представители. Неговият отговор беше: Трябва да приказвам със Слави Трифонов и с Тошко Йорданов ", описа Венко Сабрутев.

Депутатът счита, че ще е държавническо от страна и на " ИТН " (ИТН) да отдръпват кандидатурата си, като акцентира, че тя не подкрепена нито от Политическа партия, нито от съдружните сътрудници, нито от част от опозицията. " За мен това е най-хубавият излаз от обстановката. Продължаваме да седим зад концепцията обединението да излезе още по-обединена ", съобщи Сабрутев.

Сабрутев дефинира като неуместно изказванието на опозицията, че министър председателят е издал класифицирана информация във връзка с избавителната интервенция. " Имаше заложен въпрос таман от тях - какво се прави за спасяването на нашите моряци. Кирил Петков сподели извънредно ясно - не специфична интервенция, а интервенция по евакуиране. Ако си представяте тюлени, които се движат по един час под водата и в един миг изскачат и взимат едни хора като по филмите, тук няма такова нещо. Търсим първата междина, когато няма да се стреля, когато ще е безвредно, с цел да изтеглим нашите моряци ", сподели Сабрутев.

По никакъв метод Планът за възобновяване и резистентност не е част от връзките България-Северна Македония, безапелационен бе Сабрутев. " Отново става въпрос за офанзива от стана на опозицията, която очевидно се провали с Плана - той не се реализира по времето на ГЕРБ, не беше публично предаден на Европейска комисия, тъй като имаше отговор, който беше безусловно отрицателен ", съобщи той.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР