Сам Банкман-Фрайд „изхранва с хляб и вода“, тъй като затворът му отказва вегански ястия

...
Той пледира невинен по седем наказателни обвинения за измама и
Коментари Харесай

Той пледира невинен по седем наказателни обвинения за измама и заговор, съдържащи се в нов обвинителен акт във вторник.

Адвокатът му каза на изслушването, че 31-годишният мъж не е получавал подходяща храна и лекарства в центъра за задържане в Бруклин и това възпрепятства подготовката за процеса срещу него, който трябва да започне през октомври.

Бившият милиардер адвокати казаха, че затворът също не му е предоставил лекарството Adderall за лечение на хиперактивно разстройство с дефицит на вниманието - въпреки съдебна заповед за заведението да го направи.

„Тъй като той следва принципите си, той буквално сега се издържа на хляб и вода", каза адвокат Марк Коен, добавяйки, че доставките на неговия клиент от лекарството Emsam за лечение на депресия са на изчерпване.

Американският окръжен съдия Луис Каплан нареди на затвора да предостави на подсъдимия двете лекарства докато магистрат съдия Сара Нетбърн каза, че ще поиска от Бюрото по затворите на Министерството на правосъдието на САЩ, което управлява затвора, да разгледа проблемите с лекарствата на Bankman-Fried.

Сам Банкман-Фрид: Изпадналият в немилост шеф на FTX „даряваше откраднати клиентски средства на политици"

Г-жа Нетбърн каза, че е „разумно уверена“, че съоръжението – отдавна измъчвано от условия, наречени от обществените защитници „нечовешки“ – се предлага вегетарианско храна, но не беше сигурен, че има веганска храна.

Бюрото на затворите каза, че затворниците имат достъп до „подходящо“ здравеопазване, лекарства и топла храна. В него се казва, че съоръжението „предоставя адекватни храни от гледна точка на хранене“ в съответствие с изискванията на национално меню, което се „анализира ежегодно, за да се гарантира, че са изпълнени всички диетични изисквания“.

Какво се обърка за Сам Банкман-Фрайд от FTX?

Банкман- Фрид се върна в съда за първи път, откакто гаранцията му от 250 милиона долара (213 милиона британски лири) беше отменена на 11 август, след като съдия установи, че се е намесил в свидетелите най-малко два пъти.

Той беше вкаран в затвора, след като сподели писанията на бившата му приятелка и колежка Каролайн Елисън с журналист. Г-жа Елисън се съгласи да свидетелства срещу него в процеса.

Новият обвинителен акт повдигна обвинения срещу Bankman-Fried в седем точки за измама и заговор за срива на FTX през ноември 2022 г., която сега е в несъстоятелност.

Прочетете повече: Възходът и падението на Сам Банкман-Фрайд

Прокурорите го обвиниха в кражба на милиарди долари от клиентски средства на FTX, за да покрие загубите на своя хедж фонд Alameda Research. Bankman-Fried отрече това.

Обвинителният акт вече не обвинява Bankman-Fried в заговор за нарушаване на американските закони за финансиране на кампанията.

Прокурорите казаха, че Бахамските острови, които са екстрадирали Bankman-Fried на САЩ през декември възразиха срещу него да бъде съден по това обвинение.

Прокурорите от прокуратурата на САЩ обаче казаха, че ще докажат, че 100 милиона долара (85 милиона британски лири), за които се твърди, че Банкман-Фрайд е дарил на политически кампании и каузи в САЩ, са били част от неговата широкообхватна схема за измами.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР