Салман Рушди и обкръжението му са виновни за атаката срещу

...
Салман Рушди и обкръжението му са виновни за атаката срещу
Коментари Харесай

Иран посочи своята версия за виновника за на атаката срещу Салман Рушди

" Салман Рушди и обкръжението му са отговорни за офанзивата против английския публицист ", това съобщи формалният представител на иранското външно министерство Насър Канаани, написа израелският в. " Джерусалем пост ".

Изданието от еврейската страна добави, че това е първият коментар от страна на Техеран след нападението, осъществено против създателя на книгата " Сатанински строфи " в петък вечерта. " Свободата на словото не оправдава светотатството в творбите на този човек ", сподели още високопоставеният чиновник на дипломатическата централа на Ислямската република.

" В събота и неделя доста полуофициални ирански медии разпространяваха изказвания, че Рушди поради богохулството си е заслужил ориста и възхваляваха причинителя на офанзивата ", означи " Джерусалем пост ".

" Канаани през днешния ден също съобщи, че Иран не разполага с никакви данни за мъжа, нанесъл удари с хладно оръжие на писателя. Цялата информация за този човек я получаваме от медиите ", сподели още представителя на външнополитическото ведомство на Техеран.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР