Салернитана победи Венеция с 2:1 в дербито на дъното и

...
Салернитана победи Венеция с 2:1 в дербито на дъното и
Коментари Харесай

Салернитана продължава с геройската серия към спасението

Салернитана победи Венеция с 2:1 в дербито на дъното и направи решителна крачка към оставане в Серия " А " три кръга преди края на шампионата. Попаденията за отбора на Давиде Никола бяха дело на Федерико Бонацоли (7`) и Симоне Верди (67`), а Тома Анри (58`) вкара единственото попадение за гостите.

Салернитана получи дузпа още в 4-ата минута, когато след корнер състезател на домакините опита да отблежи, само че отблизо разстояние прати топката в ръката на капитана на гостите Пиетро Чечарони. Зад топката застана Федерико Бонацоли и откри резултата за 1:0. Малко след средата на първото полувреме домакините можеха да отбележат и второ попадение след осъществяване на фал, само че вратарят на гостите се оправи.

Гостите от Венеция започнаха по интензивно второто полувреме и на няколко пъти принудиха Ники Маенпаа да прави спасявания. Той обаче не можа да направи нищо малко преди да изтече час от игровото време, когато бе преодолян от Тома Анри за 1:1. Малко след попадението стражът на домакините бе сменен, защото при отбелязването на гола той бе ударен в лицето.

Домакините излязоха още веднъж напред в 67-ата минута, когато появилият се като запаса Симоне Верди направи пробив отдясно, замени двойно подаване със собствен съотборник и навлизайки на скорост в наказателното поле прати топката в мрежата за 2:1. Госите останаха и с човек по-малко в последните минути на дуела, когато Итън Ампаду получи два червени картона в границите на минути и бе изпъден.

С тази победа Салернитана събра 29 точки и зае 17-ото място в класирането, тъкмо над чертата. От своя страна Венеция е на последното място с 22 точки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР