Saks Fifth Avenue е най-значимият магазин на Hudsons Bay Company

...
Saks Fifth Avenue е най-значимият магазин на Hudsons Bay Company
Коментари Харесай

Стойността на най-емблематичния търговски обект в света се срива

Saks Fifth Avenue е най-значимият магазин на Hudson " s Bay Company - най-старата комерсиална корпорация в Съединени американски щати, намиращ се на Пето авеню в Манхатън. Разглеждан от мнозина като прокси за премерване на търговията, той е и измежду водещите търговски обекти в света.

Но за последните пет години, макар възобновяване на стопанската система и растежа на стокообмена въобще, неговата стойност се срутва, демонстрира ново проучване на Bloomberg. През второто тримесечие на тази година той е оценен на 1,6 милиарда $, което е със забележителните 60% по-ниска стойност от 3,7-те милиарда $, на които е оценен през 2013 година
 Най-голямата компания за морски транспорти: Търговията ще спада и през 2020 година
Най-голямата компания за морски транспорти: Търговията ще спада и през 2020 година

Догодина се чака негативното влияние на митата да бъде към 1%

По думите на представителя на обекта, сривът на неговата оценка се дължи на " действителното показване на магазина по отношение на упованията през 2014 година, смяната на цените на наемите на Пето авеню в Ню Йорк и смяната на комерсиалния пейзаж. "

Интересното обаче е, че наемите на комерсиалните обекти в сектора, намиращ се сред 42-ра и 49-та улица, в действителност бележат намаляване с 25% на годишна основа. Това е правилно и за Медисън авеню, Сохо и Хералд скуеър, а повода е спада на покупките от обектите, намиращи се на едни от най-емблематичните търговски местоположения в света. Само в региона на Мийтпакинг се следи лек растеж - от 7,3% на годишна основа.

Липсата на покупки и растящият брой освобождаващи се търговски площи даже беше избран от The Real Deal като " зараза ", съобщи Zero Hedge. В момента на Бродуей има съвсем 200 свободни търговски площи, уточни и кметът на Манхатън Гейл Брюър. Анализ на брокерската компания Douglas Elliman демонстрира, че понастоящем 20% от комерсиалните площи в Манхатън не са заети, което е растеж от 13 процентни пункта по отношение на същия интервал на 2016 година
 Ниските лихви и увеличението на митата убиват бранша на търговията в Съединени американски щати
Ниските лихви и увеличението на митата убиват бранша на търговията в Съединени американски щати

През първото полугодие банкрутите в сферата са с 20% повече по отношение на цялата 2018 година

Очакванията са проблемите на рентиерите в административния регион на острова да продължат и следващата година, а Saks Fifth Avenue да се обезцени напълно по време на идната криза.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР