Съкровищата на Хитлер, плячкосани от цял свят, все още са

...
Съкровищата на Хитлер, плячкосани от цял свят, все още са
Коментари Харесай

Напрежение в Европа! Кой откри милиардите на Хитлер

Съкровищата на Хитлер, плячкосани от целия свят, към момента са в неопределеност. Те включват злато, скъпоценни камъни и творби на изкуството, датиращо от древността до наши дни.

Тези дни специалисти обнародваха карта на хипотетични места, където ръководителят на Третия немски райх е наредил да бъде прикрито имането, оценено на милиони и милиарди долари.
-->
Картата на съкровищата сочи още, че е възможно плячката да е била заровена от немските войски покрай село в Нидерландия. Историкът Гай Уолтърс, който се причисли към търсачите на съкровища на място, разяснява пред в. „ Дейли мейл “, че очарованието на приказките за нацисткото злато към този момент е част от известната просвета на човечеството, прецизира „ Телеграф “.

На 3 февруари 1945 година американски и английски самолети изсипват хиляди тонове бомби над Берлин, причинявайки безброй жертви и опустошения. Въздушните удари срутват и постройката на Райхсбанк. Бетонът на трезора в подземията се оказва много здрав и златото, банкнотите, валутните запаси и другите полезности остават непокътнати.

Въпреки това нацисткото управление дружно с президента на банката Валтер Функ вземат решение да изтеглят съкровището. Стотици милиони райхсмарки и 4 милиона $ са изнесени в чували. Златният запас на страната трябвало да бъде укрит в Тюрингия, в солните мини „ Кайзерода “, на 300 километра от Берлин.

В условия на цялостна секретност към 100 тона злато на стойност 200 милиона тогавашни $, както и други полезности, са натоварени на камиони, които поемат към Тюрингия. Скривалището там е замислено като краткотрайно, само че бързото придвижване на руси и американци проваля проектите на националсоциалистите.

През април 1945 година, единствено дни преди Адолф Хитлер да се самоубие в своя бункер, настъпващите американски войски откриват злато на стойност 238 милиона $ в солната мина в Централна Германия. Освен златото от банката имало бижута, монети и скъпоценни камъни, откраднати от еврейските жертви на холокоста, починали в концлагерите на гибелта.

Свидетели от тези години описват, че откакто си пробили път през стените на мината, войниците разкрили несметни благосъстояния, натъпкани допълнително от 7000 чувалчета. Те били нахвърляни напречно на 4-5 реда на височина до човешкия пояс. Инвентаризацията разкрива, че в нацистката пещера на Али Баба има 8000 кюлчета злато, английски златни лири, 20 сребърни кюлчета, девет чувала с скъпи монети и 1300 кутии, натъпкани с райхсмарки. Като цяло е изчислено, че общата стойност на цялата плячка е повече от 520 милиона $.

Според информации от тези години част от съкровищата са поели и към Полша със Златния трен на нацистите. Той е превозвал 300 тона от благородния метал в 24 вагона. Част от тях влизат в ням коловоз край град Валбжих, Югозападна Полша, водещ към тунел, който е взривен. Релсите към него са демонтирани, с цел да няма следи. Има десетки претърсвания от 1945 година насам, без да е открита никаква диря от композицията.

Последният поврат в историята идва през 2015 година, когато двама мъже - немец и поляк - настояват, че са я намерили. Пьотр Копер и Андреас Рихтер обясниха, че са употребявали земен радар, с цел да намерят локомотива. А по отношение на информацията разкриха, че са я получили от участник в тези събития, който решил да проговори на смъртния си одър. Нацистът е направил и схема на мястото.

„ Да, знаем къде се намира, само че не желаеме да разкриваме местоположението засегa. Има доста огромна нервност към по този начин наречения Златен трен. С напредването на съюзническите войски и Червената войска на Съветския съюз нацистите в действителност употребяват влакове, с цел да превозят плячкосаните по време на войната благосъстояния до Берлин. Tова се случва през зимата и пролетта на 45-а година.

През 2019 година сензационно се появи дневник, за който се твърдеше, че е написан от офицер от Секретен сътрудник, съдържащ изказванието, че 10 тона нацистко злато на стойност 200 милиона лири е прикрито в двора на замък от XVIII век в Полша. Имението покрай село Минковские е употребявано като обществен дом от офицерите на Секретен сътрудник по време на войната. Смяташе се, че златото е откраднато по заповед на шефа на Секретен сътрудник - Хайнрих Химлер, и по-късно заровено в дребна оранжерия в границите на парцела.

Иманярите стартират да копаят интензивно през май 2021 година, само че единственото нещо, което откриват, е немски щик и няколко флагове със свастики. През август група, наречена Фондация " Силезийски мост ", получава позволение да вдигне заровен резервоар. Според съмненията той съдържа така наречен „ Злато от Бреслау “, което изчезва от тамошния щаб на немците.

Следващия месец са открити немски монети, маркирани със свастики, което обнадеждава ловците на съкровища, че нацистите в действителност са разпускали с леки девойки в двореца. В началото на 2023 година обаче специалисти сложиха под подозрение цялата история, като споделиха, че са разкрили сигурни улики, че дневникът евентуално е „ фалшификат “. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР