Съкращенията на служители в гейм компаниите продължават и тази седмица.

...
Съкращенията на служители в гейм компаниите продължават и тази седмица.
Коментари Харесай

Sega обявиха съкращения в студиата си

Съкращенията на чиновници в гейм фирмите не престават и тази седмица. Поредното студио оповестило такива са Sega, които ще освободят 240 индивида от своите английски студиа, предава GamesIndustry GamesIndustry.

Уволненията в компанията ще обиден разнообразни звена и студиа. Като да вземем за пример основателите на Total War Creative Assembly. Но също по този начин и подразделението за мобилни игри Sega HARDlight, както и Sega Europe. Засега няма информация дали ограниченията засягат Two Point Studios или Spots Interactive (Football Manager).

„ Искам откровено да се извиня за терзанието и разбираемия стрес, които ще провокират новините. Особено за тези, които са наранени директно “, декларира шефът на Sega Europe Юрген Пост. „ Тези решения бяха извънредно мъчно да бъдат взети. Но те са разследване от деликатно обсъждане и полемики с лидерските ни екипи в цялата компания. Промяната цели да обезпечи бъдещето на гейм бизнеса ни и да ни увери, че сме добре позиционирани, с цел да доставим в бъдеще на играчите ни допустимо най-хубавите вероятни прекарвания “.

Това е втора вълна от съкращения в компанията за последните месеци. В края на предходната година наранени от процеса бяха още веднъж Creative Assembly. Причината за това беше прекратяването на HYENAS. Играта се популяризираше като мултиплейърен шутър и беше играта с максимален бюджет за Sega. По-рано този месец пък бяха направени съкращения в Sega America. От компанията оповестиха освобождението на 61 индивида или 13% от състава на студиото.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР