Съживяването на вътрешния минен сектор в Европа може да намали

...
Съживяването на вътрешния минен сектор в Европа може да намали
Коментари Харесай

Ето защо Европа трябва да съживи своя минен сектор

Съживяването на вътрешния минен бранш в Европа може да понижи зависимостта на континента от китайските редкоземни минерали, както и опасности като неустойчивост на цените и загуба на конкурентоспособност.

Минодобивният бранш в Европа е в крах от няколко десетилетия заради разнообразни фактори: В началото на предишния век Европа представляваше към 40% от международната минна продукция. Сега това е намаляло до 3%.

Нарастващото владичество на Китай в производството и веригата за доставки на акумулатори и редкоземни минерали е непрекъсната опасност за Европа, защото доста способства за бранша на електрическите транспортни средства в Китай и прави континента, а и в действителност други елементи на света, мощно подвластен от Китай за тези метали и минерали.

Пълномащабната инвазия на Русия в Украйна, която провокира цялостен набор от наказания на Европейски Съюз против съветския нефт и газ, накара политиците да осъзнаят какъв брой подвластен е Европейски Съюз на Москва за сила и ги накара да се борят да на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР