Съжалявам за това, че резултатите на г-жа Корнелия Нинова я

...
Съжалявам за това, че резултатите на г-жа Корнелия Нинова я
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Чудя се как Нинова не я е срам, но тя отдавна загуби срам да говори лъжи

Съжалявам за това, че резултатите на госпожа Корнелия Нинова я тласкат към това непрекъснато да сипе неистини и операции към служебния кабинет като целенасочени офанзиви. Нека да кажем истината - по този начин,  както съм я споделил в Народното събрание. Изслушването беше 7 часа. Не знам за какво тя споделя " шокиращи вести ". Аз висчко съм обяснил и съм споделил. Проведени са редици диалози с Европейски Съюз и то не толкоз за периодите, що се касае за уговорките. Ангажиментът на България беше да се понижават с всяка година с по 10% излъчванията от въглищата. Решението на Народното събрание беше да предоговорим гози ангажимент. Веднага по-късно решение ние влязохме по отношение на Европейска комисия, с цел да им изложим за какво тяхното искане не е допустимо. Всичко е документирано. Ние не сме ограничавали работата на въглищните централи и те ни споделиха, че схващат ситуацията ни за предходната година. Ние говорихме този ангажимент не да отпадне, а да намалее. Те желаеха други възможности. Алтернативите бяха изпратени - това са новите планове, които са шест на брой. 

Това разяснява пред бТВ Атанас Пеканов.

Вследствие на тази връзка Европейска комисия ни изиска други възможности и ние сме ги дали. Всички тези изявления са обществени. Аз просто се чудя по какъв начин Нинова не я е позор, само че тя от дълго време изгуби позор в това, което приказва, разяснява той.

В медиапул на 25 май бяха оповестени всичките планове - за саниране, за електропреносната система, за енергийната беднотия, за повишение на упоритостите за ВЕИ, разяснява той.

В момента пред кабинета стои въпросът дали да продължат линията на служебното държавно управление, а точно - да продължат да договарят с Европейска комисия за понижаване на уговорката за България, уточни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР