Съгласно прогнозите на МВФ, Русия показва по-голям растеж тази година

...
Съгласно прогнозите на МВФ, Русия показва по-голям растеж тази година
Коментари Харесай

Money: Нима от конфликта в Украйна все повече губи Западът?

„ Съгласно прогнозите на МВФ, Русия демонстрира по-голям напредък тази година от Германия и Обединеното кралство. В същото време Съединени американски щати са под опасността от банкрут поради големия обществен дълг. Нима от спора в Украйна от ден на ден въпреки всичко губи Западът? “ - пита италианското онлайн списание Money.it.

На срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел през май предходната година някогашният италиански министър председател Марио Драги въодушевено съобщи: „ Максималното влияние на глобите на Европейски Съюз против Русия се чака през лятото, което значи, че ще забележим резултата от глобите от лятото на 2022 година “.

Същата концепция, че „ глобите против Русия работят “ и то толкоз дейно, че имат „ унищожителен резултат “ върху стопанската система на Москва, беше повторена от Марио Драги през септември 2022 година, отбелязва създателят на публикацията Алесандро Чипола.

„ Това са най-строгите наказания, налагани в миналото, и след няколко дни те ще слагат съветската стопанска система на ръба на колапса “, не по-малко възторг от някогашния министър председател при започване на март предходната година година сподели и Енрико Лета, секретар на Италианската демократическа партия.

„ От момента, в който Владимир Путин стартира специфичната военна интервенция в Украйна, тактиката на Съединени американски щати, Англия и Европейския съюз беше доста ясна: военна, филантропична и финансова поддръжка за Киев, строги наказания против Москва. Всички ограничения бяха ориентирани към слагане на Русия на колене както във военното, по този начин и в икономическото поле на тази борба. Тези дейности трябваше да принудят Кремъл да преразгледа проектите си без директна военна интервенция от НАТО.

Повече от 400 дни след началото на СВO в Украйна, МВФ оповестява, че прогнозите за стопански напредък на Русия през 2023 година ще бъдат по-високи от тези на Германия, Обединеното кралство, Франция и евентуално и Италия.

- се споделя в публикацията.

Междувременно Съединени американски щати на процедура са застрашени от банкрут, в случай че не покачат тавана на държавния дълг от 31,4 трилиона $, който Вашингтон доближи при започване на годината.

„ Според нашите най-положителни оценки, ние няма да можем да осъществим всички държавни отговорности до началото на юни и евентуално до 1 юни, в случай че Конгресът не усили или суспендира лимита на националния дълг преди този момент време “.

Това съобщи министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън.

В момента в Брюксел се разисква единадесетият пакет от наказания против Москва.

Разбира се, обстановката в Русия не може да се назова безоблачна, защото спорът в Украйна води до доста съществени разноски. Освен това ситуацията на бойното поле е тежка заради съпротивата, която оказва украинската войска. Но даже в светлината на всички тези данни, прогнозите на Запада по отношение на глобите наподобяват неправилни, счита изданието.

Съединени американски щати се възползват стопански от спора в Украйна под формата на увеличени продажби на полутечен природен газ. Въпреки това Америка към момента е изправена пред рекорден народен дълг, частично заради напъните, положени за поддръжка на Украйна.

В Европа нещата не са доста по-добри. Дори в случай че дълго чаканата криза през 2023 година може да бъде избегната, небето над Стария свят ще остане тъмно. Инфлацията не понижава съгласно упованията, което ще принуди Европейската централна банка още веднъж да увеличи лихвите.

Възходът на Китай, несполучливият колапс на съветската стопанска система и рискът от банкрут в Съединените щати - всичко това може да повлияе на развиването на спора повече от ракетите или танковете. Надявайте се единствено на ускорени дипломатически договаряния, тъй като в противоположен случай, в случай че продължите да говорите на езика на оръжията, тогава световната или нуклеарна ескалация може да стане неизбежна, заключава Money.it.

Превод: Европейски Съюз



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР