Съгласно чл. 33, ал. 2 и 4 от Закона за

...
Съгласно чл. 33, ал. 2 и 4 от Закона за
Коментари Харесай

Община Мездра с инициатива за събиране на отпадъците от хартия и картон, генерирани от търговските обекти

Съгласно член 33, алинея 2 и 4 от Закона за ръководство на отпадъците (ЗУО), ползвателите на търговски обекти са длъжни да събират разделно отпадъците от хартия и картон, генерирани от комерсиалните обекти и да ги предават на лица, притежаващи позволение, сложно позволение или регистрационен документ по член 35 от ЗУО и/или на организация по оползотворяване.
В тази връзка Община Мездра подхваща самодейност за безплатно събиране на отпадъците от хартиени и картонени опаковки, генериранит от комерсиалните обекти на територията на общината.
Събирането и извозването на отпадъците от опаковки ще се прави с камион от Общинско предпритие (ОбП) „ Чистота”, при подадена поръчка от страна на управителите/ ползвателите на комерсиалните обекти.
Ангажимент на управителите/ ползвателите на комерсиалните обекти е да предадат отпадъците във тип, комфортен за товарене и превозване, като същите бъдат:
• нагънати и завързани с връзка кашони и хартия;
• плътно събрани (завързани или в чувал), оставени и съхранявани на изсъхнало и налично място;
• да не съдържат замърсявания с био и нерециклируеми боклуци.
Заявки за транспортиране на боклуци от хартия и картон се одобряват на тел. 0879 405 557 - Радослава Готова, шеф бранш „ Комунални действия “ в ОбП „ Чистота “, и 0894 308 029 - Марияна Илиева, разделно събиране на боклуци.
Община Мездра разчита на правилното отношение и ангажираност от страна на управителите/ ползвателите на комерсиалните обекти, с цел да може с общи старания да се оправим с проблемите, свързани с поддържане на непорочност и хигиена към контейнерите за боклук и комерсиалните обекти!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР