Сагата с винетките безспорно се превърна в първия голям скандал

...
Сагата с винетките безспорно се превърна в първия голям скандал
Коментари Харесай

Хубава работа, ама Бойкова

Сагата с винетките несъмнено се трансформира в първия огромен скандал на 2019 година. Но същината на абсурда лъсна напълно рано сутринта в събота, 5 януари – тогава, когато персонално ръководителят на АПИ инж. Светослав Глосов накратко сподели дълбочината на казуса на ръководството освен на Агенцията, ами и на България.
Пред Нова телевизия Глосов разясняваше трите уволнения на приблизително управническо равнище в системата, разпоредени от премиера Бойко Борисов. И от думите му стана ясно, че уволненият началник на " Национално ТОЛ ръководство " Антон Антонов е назначен на поста през... декември! Само че бърза инспекция по кое време обществено беше оповестено назначението на Антонов демонстрира, че това стана на... 8 ноември! В известието се твърди, че преди да заеме настоящия си пост, той е началник на екипа за внедряване на системата за електронно таксуване на пътищата и е шеф на отдел " ТОЛ " в дирекция " Пътни такси и разрешителни ".
И тук пораждат няколко въпроса. Защо Глосов не възрази, че Антонов е назначен декември? Защо не разяснява по какъв начин е назначен – дали е имало някакъв политически напън? И от кого?
Ясно е – както във всяка администрация в България, и тук смърди. Абсурдно е да очакваш, че толкоз комплицирана система като тол системата, включваща и електронните винетки, ще проработи от раз, когато виновният шеф публично поема надзор над нещата по-малко от месец преди фактическия старт! Това е причина за неуспех!
Когато си позволил такава обстановка като ръководител на АПИ, значи или си нерешителен послушко, който при задаваща се рецесия гледа единствено по какъв начин да угоди на мощните на деня, или си несръчен, тъй като не виждаш какво идва. А веднага като министър председател не си видял задаващата се рецесия при такава основна и значима промяна, значи... ами същото, може би с повече превес на разновидността „ некадърен”! И най-лошото е, че прословутата електронна винетка е просто един щрих по какъв начин се вършат нещата по Борисовски – без мисъл и работа в дълготраен проект, само в гасене на пожари на рецесии, които може въобще да не се случват! Това е и най-пагубното в ръководството на Борисов – то няма потенциал да работи по този начин, че да не избухват предотвратими рецесии. Защото или е неспособно, или е корумпирано до мозъка на костите си, или и двете дружно. На който му харесва, дано да са отговорни комунистите! Всъщност за какво да не са – гръбнакът на ГЕРБ да не би да е формиран от нещо друго от номенклатурчици-комунисти?! А идната предотвратима рецесия бързо ще пристигна – и отново ще може да не беше ставала, в случай че имаше кой да мисли повече и да краде по-малко.
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР