Сагата с криминален привкус около пловдивския топ прокурор Атанас Илиев

...
Сагата с криминален привкус около пловдивския топ прокурор Атанас Илиев
Коментари Харесай

Криминалист: Прокурор Атанас Илиев спуска ли чадър над нелегален внос на опиати за лекарства?

Сагата с престъпен привкус към пловдивския топ прокурор Атанас Илиев се заплита от ден на ден. Сайтът Alarma.bg към този момент заяви, че зам. районният прокурор под тепетата протича в следствие против фармацевтичната мафия, обвързвано с огромна компания за произвеждане на медикаменти от района.

Сега спомагателен подробност осветли криминалист от Министерство на вътрешните работи, който се свързал с редакцията, с цел да внесе повече изясненост за схемата, по която се работи.

Според непотвърдена публично информация проверяващите вървят по диря на противозаконен импорт на упойващи и психотропни субстанции от страни отвън Европейски Съюз, употребявани за произвеждане на медикаменти, при който може да се мисли в посока прокурорски чадър от страна на Атанас Илиев.

Реклама

Трафикът на такива прекурсори е под контрола на Европейския съюз, къдеато има особено настояща Комисия за упойващите субстанции, която пък работи съгласно Конвенцията на Организацията на обединените народи (ООН) за битка против противозаконния трафик на упойващи и психотропни субстанции.

Тоест, въпросите с трафика на дрога за потребностите на фармацевтичната промишленост са под европейска пълномощия. Ако България протече в незаконен импорт от трети страни, евентуално се има поради Китай, това може да довреде до всеизвестен скандал, който излезе отвън рамките на Европейски Съюз, разяснява източникът на Alarma.bg.

Както към този момент бе обявено, към този момент водеща версия е, че прокурорът Атанас Илиев, родом от Пещера, имал професионална ангажираност с проблем, касаещ незаконна търговия с лекарствени препарати, при които облагата е в пъти по-голяма даже от трафика на опиати.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР