Сагата около бъдещето на Усман Дембеле ще претърпи нов обрат,

...
Сагата около бъдещето на Усман Дембеле ще претърпи нов обрат,
Коментари Харесай

Нов обрат с Дембеле, може да остане в Барса

Сагата към бъдещето на Усман Дембеле ще претърпи нов поврат, написа Спортал.

Според „ Мундо Депортиво “ французинът е доста покрай това да подпише нов контракт с Барселона и да остане на „ Камп Ноу “. Настоящият му договор изтича след седмица, а в клуба към този момент гледаха на него като на сигурен напускащ и Чави Ернандес си правеше проектите за новия сезон без него. Самият състезател обаче е изразил желанието си да остане.

В последните си дни в испанските медии се появиха спекулации, че Чави натиска управлението да предложи нов договор на Дембеле, само че с усъвършенствани финансови условия. Според „ Мундо Депортиво “ истината е друга. Инициативата не идва от Чави, а от самия състезател. От клуба изрично са декларирали, че изискванията, които Дембеле към този момент отхвърли нееднократно, няма да бъдат изменени, само че офертата остава в действие и французинът може да преподпише своя контракт. Всъщност нападателят още в края на предишния сезон е споделил в съблекалнята, че желае да остане, само че държанието на неговия сътрудник досега не е било в синхрон с думите на играча.

Въпреки че в Барселона са сюрпризирани от смяната на обстановката, в клуба към този момент са съвсем уверени, че Дембеле ще преподпише. Това ще освободи Чави от нуждата да бъде привлечено ново крило през летния трансферен прозорец. Рафиня бе една от задачите на Барселона за тази зона, както и опитният Анхел Ди Мария, който бе препоръчан на каталунците като краткосрочно решение. Положителната развръзка на проблема с Дембеле ще даде опция на клуба да се концентрира върху реализирането на някоя от другите си огромни цели – Левнадовски, Кунде или Бернардо Силва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР