Съединените щати заявиха, че ще изпратят множество военни кораби и

...
Съединените щати заявиха, че ще изпратят множество военни кораби и
Коментари Харесай

САЩ ще увеличат военната си помощ, ще изпратят военни кораби и самолети по-близо до Израел

Съединените щати обявиха, че ще изпратят голям брой военни кораби и самолети по-близо до Израел в символ на поддръжка след изненадващата офанзива в събота от палестинската въоръжена формация Хамас.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин в неделя сподели, че Вашингтон също ще усили военната помощ и ще даде боеприпаси на Израел.

Продължете да четете лист от 4 елементаНяма нищо изненадващо в интервенцията на Хамас

Защо има толкоз доста палестински пандизчии в израелските затвори? Снимки: Израел афишира положение на война, офанзивите против Газа се ускоряват Жителите на Тел Авив стартират venturing out завършек на списъка

Хамас дефинира известието на Съединени американски щати като „ експанзия “ против палестинците.

„ Съобщението на Съединени американски щати, че ще дават самолетоносач в поддръжка на окупацията [Израел], е фактически присъединяване в експанзията против нашия народ “, се споделя в изказване на групата.

Израел нанесе удар на палестинците с въздушни удари в обсадената линия Газа в неделя, като съгласно известията стотици са убити и от двете страни.

Остин сподели, че Съединени американски щати считат, че последната офанзива на Хамас може също да е ориентирана към спиране на евентуалното нормализиране на връзките сред Израел и Саудитска Арабия.

Остин сподели, че помощта за сигурността на Израел ще стартира да се реалокира в неделя и че Съединени американски щати ще прибавят бойни самолети и в района.

Съединени американски щати също подреди преместването на транспортьор str група ike по-близо до Израел, която включва превозвача Ford и кораби, които го поддържат.

„ Насочих придвижването на USS Gerald R Ford Carrier Strike Group към Източното Средиземноморие “, сподели Остин в изказване.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели на израелския министър председател Бе njamin Netanyahu в неделя, че е включена спомагателна помощ за израелската войска неговия метод.

междувременно le, организира диалог с израелския президент Исак Херцог.

Алън Фишър от Al Jazeera, репортаж от Вашингтон, сподели, че Съединени американски щати дават 3 милиарда $ годишно във военна помощ за Израел.

„ Казаха ми, че измежду боеприпасите ще има опора за [израелската] система Железен купол… това е система за прихващане на ракети и ракети, изстрелвани към Израел, която се провали грандиозно в събота сутринта “, сподели той.

По-рано в неделя американският секретар на Държавата Антъни Блинкен сподели пред мрежата на CNN, че „ няма да бъде изненада, че част от мотивацията [за офанзивата на Хамас] може да е била да се осуети напъните за сливане на Саудитска Арабия и Израел, дружно с други страни, които може да са заинтригувани от нормализиране на връзките с Израел. ”

Хамас в събота съобщи, че офанзивата му е била стимулирана посредством това, което той назова ескалирани израелски офанзиви против палестинци на Западния бряг, Йерусалим и в израелските затвори.

Лидерът на Хамас Исмаил Ханийе имаше акцентира заканите за джамията Ал-Акса в Йерусалим, продължаването на израелската обсада на Нормализиране на Газа и Израел със страните от района.

Нетаняху предишния месец сподели, че има вяра в страната беше на прага на мир със Саудитска Арабия, прогнозирайки, че ход може да промени Близкия изток.

Саудитска Арабия от дълго време упорства за правото на палестинците на държавност като изискване за признание на Израел, нещо доста членовете на националистическата религиозна коалиция на Нетаняху дълго се съпротивляваха.

Съединени американски щати обявиха в неделя, че Саудитска Арабия напъните за нормализиране на rael би трябвало да продължат макар последната офанзива.

„ Смятаме, че би било в интерес и на двете страни ще продължи да преследва тази опция “, зам Съветникът по националната сигурност Джон Файнър сподели пред Fox News.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР