Съединените щати вече не определят колумбийската групировка Революционни въоръжени сили

...
Съединените щати вече не определят колумбийската групировка Революционни въоръжени сили
Коментари Харесай

САЩ вече не смятат колумбийската ФАРК за терористична организация


Съединените щати към този момент не дефинират колумбийската формация Революционни въоръжени сили на Колумбия или ФАРК като терористична организация. Това стана ясно от изказване на държавния секретар Антъни Блинкън, представено от Ройтерс.

" След сключването на спокойно съглашение с колумбийското държавно управление през 2016 година ФАРК е публично разпусната и към този момент не съществува като единна организация, която се занимава с тероризъм ", сподели Блинкън.

Двете дисидентски групировки, които се образуваха от ФАРК - La Segunda Marquetalia и FARC-EP, или Народната войска, бяха оповестени за задгранични терористични организации, добави той.

По думите му решението му за анулация на определението не трансформира позицията във връзка с обвиняванията или евентуалните обвинявания в Съединени американски щати против някогашни водачи на ФАРК, в това число за трафик на опиати.



ФАРК е учредена през 1964 година и е виновна за голям брой закононарушения, измежду които отвличания на хиляди хора и изтезания, в това число и на американци.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР