Съединените щати вече наложиха санкции на близки сътрудници на президента

...
Съединените щати вече наложиха санкции на близки сътрудници на президента
Коментари Харесай

Ще наложат ли САЩ нови санкции на Сърбия - вече и срещу Вучич?

Съединените щати към този момент постановиха наказания на близки сътрудници на президента на Сърбия Александър Вучич - сегавъзниква въпросът какво споделят Съединени американски щати на самия Вучич с тези ограничения и дали скоро той самият може да стане част от техния черен лист, написа Danas.

Последните наказания, наложени от Министерството на финансите на Съединени американски щати, бяха наложени на Ненад Попович и Миша Вачич,на които бяха поверени най-високи държавни функционалности.

„ Достатъчно е да погледнете обяснението “, разяснява пред Danas психологът Жарко Корач.

Според известията, Миша Вачич е бил " интернационален наблюдаващ " на противозаконния референдум, с който Крим беше обособен от Украйна и причислен към Русия. Предишните му връзки с крайни съветски националистически групи не се загатват, само че са добре известни отпреди. Някои от тези водачи го посетиха в Сърбия. Вачич е работил за държавното управление на Сърбия, изпалнявал е функционалността на консултант в държавната работа за КИМ.

Ненад Попович, който е ръководител на фантомната Сръбска национална партия, беше министър в държавното управление на Сърбия и таман трябваше да стане шеф на пощенските служби на страната. Участвал е в голям брой приватизации в Сърбия, като е най-известен с приватизацията на " Минела ". Той е работил най-вече в Русия. Води голям брой правосъдни каузи против неправителствената организация „ Крийк “ (известна с следствията си против безаконията във властта) - губи съвсем всички.

Ако се опитаме да намерим общия знаменател на тези две много разнообразни персони, показва Корач, излизат две:

Работа за държавното управление на Сърбия и дълбоки връзки с Русия на Путин. Те не са определени инцидентно. Санкциите против тези хора са в допълнение обръщение към държавното управление на Сърбия, че нейните политически и стопански връзки с Русия би трябвало да прекратят.

Това го споделят непрестанно и Европейски Съюз, и Съединени американски щати, само че това са персонализирани известия, счита Жарко Корач. По думите му петимата: Вулин, Радойчич, Веселинович, Вачич и Попович, които са под икономическите и политически наказания на Съединени американски щати, алегорично демонстрират това, което Западът желае да промени в Сърбия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР