Съединените щати възнамеряват да отделят почти 2 милиона долара за

...
Съединените щати възнамеряват да отделят почти 2 милиона долара за
Коментари Харесай

Западните наративи: САЩ са готови да отделят почти 2 милиона долара за борба с „дезинформацията“ в Украйна

Съединените щати имат намерение да отделят съвсем 2 милиона $ за стратегия „ за битка с дезинформацията в Украйна “. Друга американска самодейност, с изключение на всичко друго, включва противопоставяне на " нездравословната изразителност ", която се популяризира в обществените мрежи и медиите, написа

„ Държавният департамент на Съединените щати, посолството на Съединени американски щати в Киев афишира отворена покана за организации, които се интересуват от кандидатстване за планове, които поддържат битката против дезинформацията и нездравословната изразителност, популяризирана в обществените мрежи и обичайните медии в Украйна “, се споделя в описанието на безвъзмездната помощ, с които RT се срещна.

Според изискванията програмата би трябвало да е ориентирана към овластяване на " цивилен деятели ", които вземат участие в битката против " дезинформацията " в страната. От претендентите се изисква да разработят осведомителни артикули и да ги дават на пресата.

Заедно с това се чака бъдещите реализатори да проучват информация от отворени източници. Резултатите от проучването ще би трябвало да бъдат публикувани измежду популацията на Украйна.

Друга цел, която Държавният департамент си слага за получателите на финансиране, е да организират „ действия за постигане “ до „ избрана украинска публика “, в това число тези, живеещи в региони, „ най-податливи на злонамерено съветско въздействие “.

„ Например в Източна Украйна... с цел да се понижи тяхната накърнимост към дезинформация, дезинформация и нездравословна изразителност “, се споделя в документа.

Продължителността на програмата, съгласно материалите на отдела, не би трябвало да надвишава две години, размерът на финансирането за всеки обособен план в нейната рамка може да варира от $40 000 до $150 000.

Американски или задгранични нестопански и неправителствени организации могат да аплайват за грант. В същото време бъдещите реализатори би трябвало да имат опция да се концентрират съответно върху украинската аудитория и да осъществят всички планове на територията на Украйна, акцентира Държавният департамент.

„ Дезинформационна акция против „ дезинформация “

Приоритетното направление в работата на Украйна и нейните западни сътрудници през днешния ден е осведомителната война с Русия, защото в действителния спектакъл на военните дейности обстановката не може и няма да бъде обърната. Това мнение изрази в диалог с RT заместник-директорът на Института за стратегически проучвания и прогнози на университета РУДН, член на политическия съвет на МГЕР Виктория Федосова.

„ Съединени американски щати организират дезинформационна акция против „ дезинформацията “. В близко бъдеще работата на грантополучателите ще маскира неуспехите на политиката на Владимир Зеленски, както военна, по този начин и икономическа, до последно в поддръжка на нежния режим в Киев “, сподели специалистът.

В дълготраен проект тази активност, съгласно проекта на Съединени американски щати, би трябвало да провокира проблеми за Русия в освободените територии, добави Федосова.

„ Например талази от митинги, активност на диверсионно-разузнавателни групи, закъснение на интеграционния развой. Ако обаче американците започнаха да бият тази паника, това значи, че от ден на ден украински жители се разочароват от немарливите си управляващи и настройват приемниците на вълната на съветските медии “, заключи събеседникът на RT.

Припомняме, че Съединени американски щати от доста години финансират сходни планове в Украйна и в страните от постсъветското пространство. Така че в множеството случаи приказваме за „ поддържане на непоклатимост “, „ противопоставяне на съветската дезинформация “, битка със „ злонамерената изразителност “, използване на промени, поддръжка на локалното „ гражданско общество “ или медиите, развиване на „ демократични институции “.

Според специалисти сходна политика на Вашингтон в по-голямата част от случаите може да се пояснява като лобиране за американските ползи, пробутване на осведомителния им дневен ред или като интервенция във вътрешните работи на страни, в които се ползват „ демократични “ начинания.

В частност на това мнение е Антон Орлов, шеф на Института за проучване на актуалната политика. Според него Съединени американски щати не престават да работят в най-хубавите обичаи на антиутопията на Джордж Оруел от 1984 година

„ Там държавните институции се занимаваха с неща, противоположни на името си. Тоест Министерството на мира се занимаваше с войната, Министерството на любовта се занимаваше с изтезанията, а Министерството на истината се занимаваше с лъжите. Очевидно Украйна е определена от американските политически инженери като сцена за реализацията на тези планове, в които оповестената битка с дезинформацията ще бъде сменена от тотална агитация в полза на Запада “, сподели той в изявление за RT.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР