Съединените щати ще предложат всякакъв вид подкрепа“ на Израел, когато

...
Съединените щати ще предложат всякакъв вид подкрепа“ на Израел, когато
Коментари Харесай

САЩ ще предложат „всякакъв вид подкрепа“ на Израел за заложниците, казва съветник от администрацията на Байдън

Съединените щати ще предложат „ всевъзможен тип поддръжка “ на Израел, когато става въпрос за справяне със обстановката със заложниците в Израел-Хамас война, сподели заместник-съветник по националната сигурност на администрацията на Байдън пред " CBS Mornings " в понеделник.

" Очаквам ситуацията на заложниците да придобие все по-голямо внимание през идващите дни ", Джон Файнър сподели, добавяйки, че Съединени американски щати ще бъдат „ лазерно фокусирани “ върху потвърждението за арестувани американци.

„ Само поради огромния брой на заложниците, ние в действителност чакаме, че може да има американци, които са били забъркани в вземането на заложници “, сподели Файнър.

повече от 100 души са заложници.

Съединени американски щати работят за инспекция на известията, че измежду хванатите има американци, сподели в неделя държавният секретар Антъни Блинкен.

" Имаме известия, че няколко американци са измежду починалите. Работим доста интензивно, с цел да проверим тези известия. В същото време отчетите за американци, взети за заложници - там също, ние " работим, с цел да получим обстоятелствата, с цел да разберем дали тези отчети са точни “, сподели Блинкен в „ Face the Nation “.

Длъжностни лица споделиха, че повече от 700 израелци са били убити, най-вече цивилни, в това число повече от 250, които са участвали на музикален фестивал покрай границата с Газа, когато е осъществена офанзивата. Най-малко девет американци са измежду починалите, удостовери представител на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати в понеделник. Неустановен брой остава липсващ.

Стотици палестинци бяха убити в отговора на Израел на нападението на Хамас.

Хамас, който ръководи линията Газа, е подкрепян от Иран. Но Файнър сподели, че до момента в който Иран е „ главен съизвършител в тези офанзиви “ и е „ главният покровител на Хамас от десетилетия “, Съединени американски щати не са виждали „ каквото и да е директно присъединяване в непосредствените офанзиви, осъществени през последните няколко дни. "

" Израелските отбранителни сили споделят същото: необятно съучастничество за Иран, няма симптом за някаква непосредствена посока, " сподели той, " макар че това явно е нещо, което ще продължим да следим доста тясно. "

Републиканските претенденти за президент се пробват да свържат нападението на Хамас с неотдавнашното съглашение на Съединени американски щати с Иран, което върна петима американски пандизчии вкъщи и включва топене на 6 милиарда $ в ирански петролни активи. Белият дом внезапно отхвърли, настоявайки, че парите са непокътнати за храна и филантропична помощ и че нито един цент от тези пари не е бил изхарчен – камо ли за финансиране на терористи.

Haley Ott, Holly Williams, Weijia Jiang и Caitlin Yilek от CBS News способстваха за този отчет.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР