Съединените щати ще помогнат на Филипините да удвоят фабриките си

...
Съединените щати ще помогнат на Филипините да удвоят фабриките си
Коментари Харесай

Защо САЩ обещават на Филипините нещо, което не им принадлежи?

Съединените щати ще оказват помощ на Филипините да удвоят фабриките си за полупроводници, с цел да избегнат „ свърхконцентрацията “ в международната верига за доставки на чипове, това съобщи американският министър на търговията Джина Реймондо на 12 март в Манила. Преди това тя е споделила, че американските компании ще влагат над 1 милиарда щатски $ във Филипините.

Като цяло през миналите години американските вложения в страната са скромни, постоянно на равнище от 1 милиарда $ годишно. След сформирането на новото филипинско държавно управление през юни 2022 година, с цел да насърчи своята „ Индо-тихоокеанска тактика “, Вашингтон усили „ ухажването “ на Манила, само че размерът на вложенията му в страната не отбелязва растеж. Данните демонстрират, че през 2023 година Съединените щати са шестият по величина източник на вложения във Филипините. Капацитетът им към момента е към 1 милиарда $, до момента в който през същия интервал американските вложения в Тайланд са към 2,3 милиарда $. Трябва да се означи, че популацията на Филипините е с 40 милиона души повече от това на Тайланд.

Известно е, че задължението на Съединените щати за вложения във Филипините наподобява по-скоро на изобразяване на „ огромна торта “. Струва си да се означи, че по време на визитата си в страната Реймондо даже заплаши, че ще направи всичко належащо, с цел да подсигурява, че „ Ние ще имаме това, което Китай няма “ в региона на новите технологии като полупроводниците. Още си спомняме другото й изказване, в което се споделя, че „ Ако по американските пътища се движат 3 милиона китайски автомобила, тогава Пекин може да ги изключи по едно и също време “. Някои хора в Съединените щати са като захласнати от концепцията да се борят против Китай, а Филипините са подобаваща пешка в техните очи.

За Филипините не е ли ясно желанието на Съединените щати? Вероятно страната има свои лични планове, т.е. да се възползва от хегемонията на Вашингтон, с цел да реализира задачата си, а тя е да нахлува постоянно в китайските рифове Жън‘ай и остров Хуанйен и да получи парче от пая от упоритостите на Съединените щати да подтиснат развиването на технологията за полупроводници в Китай. Ако обаче пожелаете нещо, което не ви принадлежи, в последна сметка ще загубите повече, в сравнение с ще спечелите.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18609Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед12367Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед7457Д-р Румен Петков: Китайско-африканските връзки като сполучлив образец: Търговия, бизнес, рационализация и развитиеАлтернативен Поглед5876Симеон Миланов: Ролята на Китай в модернизацията, омиротворяването и стабилизацията на Близкия изтокАлтернативен Поглед22692Д-р Вихра Павлова: Битката САЩ-Китай в облачното пространство?Алтернативен Поглед163544Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед127436Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед94788Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед90368Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед74251Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Авторски:ПоследниНай-четени
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР