Съединените щати ще наложат задължителни тестове за COVID-19 на пътуващите

...
Съединените щати ще наложат задължителни тестове за COVID-19 на пътуващите
Коментари Харесай

САЩ налагат COVID тестване за пътуващите от Китай

Съединените щати ще наложат наложителни проби за COVID-19 на пътуващите от Китай , което бе предстоящо и оповестено по-рано, заяви " Ройтерс ".

Страната се причислява към Индия, Италия, Япония и Тайван в предприемането на нови ограничения след решението на Пекин да отстрани строгите политики за нулев Коронавирус.

Длъжностните лица споделиха пред кореспонденти, че от 5 януари всички въздушни пасажери на 2 и повече години ще изискват негативен резултат от тест не повече от два дни преди заминаването от Китай, Хонконг или Макао.

Пътниците, които имат позитивен тест повече от 10 дни преди полет, могат да дават документи за възобновяване вместо негативния резултат от теста.

Те отдадоха смяната в политиката на неналичието на информация за разновидностите на вируса SARS-CoV-2 и опасенията, че увеличеният брой случаи на Коронавирус в Китай може да докара до развиването на нови разновидности на вируса.
 Съединени американски щати обмисля да наложи нови Коронавирус ограничавания за идващите от Китай
Съединени американски щати обмисля да наложи нови Коронавирус ограничавания за идващите от Китай

Италия разгласи наложително тестване на идващите от Китай

Съединените щати също по този начин уголемяват програмата си за непринудено геномно секвениране на летищата , като прибавят Сиатъл и Лос Анджелис към програмата. С това общият брой на летищата, събиращи информация от позитивни проби, става седем.

Припомняме, че след неочаквана смяна на политиката Китай този месец стартира премахването на най-строгия в света Коронавирус режим на блокиране и обширни проби, поставяйки разрушената си стопанска система на курс за цялостно наново отваряне през идната година. Коронавирус се популяризира значително неконтролирано и евентуално заразява милиони хора дневно, съгласно някои интернационалните здравни специалисти.

Пекин беше изправен пред интернационална рецензия, че формалните данни за Коронавирус и броят на смъртните случаи не подхождат на мащаба на епидемията.

" Разполагаме единствено с лимитирана информация във връзка с това, което се споделя, обвързвано с броя на случаите, които се усилват, хоспитализациите и изключително смъртните случаи. Освен това има понижение на тестванията в Китай, тъй че също затруднява да се разбере какъв е същинският % на зараза ", сподели американски здравен чиновник на брифинга.
 Китай регистрира 37 млн. Коронавирус инфектирани за денонощие
Китай регистрира 37 млн. Коронавирус инфектирани за денонощие

Необясними резултати след разхлабването на наложителното тестване

Като се има поради огромният брой хора в Китай, които не са били изложени на вируса, въвеждането на разновидностите на Omicron и анулацията на китайските политики за нулев Коронавирус, формалните лица на Съединени американски щати са загрижени, че ще има огромен брой инфекции, водещи до хоспитализации и смъртни случаи в Китай, сподели служителят.

Някои световни здравни специалисти споделиха, че вирусът може да болести до 1 милион души дневно, а интернационалните групи за моделиране предвидиха, че Китай може да претърпи 2 милиона смъртни случая или повече.

По-рано тази седмица публични лица на Съединени американски щати цитираха " липса на транспарантни данни " от Китай, непрекъснато недоволство от Вашингтон по отношение на метода, по който Китай се оправя с пандемията, като причина да обмисли личните си ограничавания за пътешестване.

Подходите на Съединени американски щати и Китай за битка с Коронавирус са доста разнообразни по време на пандемията.

Високите равнища на заразяване в Съединените щати при започване на пандемията дадоха опция на Пекин да твърди, че неговият модел на строги ограничения за предварителна защита на Коронавирус е избавил животи.

Китай се бори да имунизира своето възрастно население и към момента не е разрешил непознати иРНК ваксини. Общият % на имунизиране е над 90%, само че процентът за възрастни, които са получили бустерни ваксини, спада до 57,9% и до 42,3% за хора на възраст 80 и повече години, съгласно данни на китайското държавно управление предходната седмица.

Страната има девет вътрешно създадени ваксини против Коронавирус, утвърдени за приложимост, само че нито една не е обновена, с цел да се насочи към мощно заразния вид Omicron.

Американски чиновници споделиха на брифинга, че са предложили иРНК ваксини и друга поддръжка на Китай, само че китайските чиновници споделиха обществено, че не се нуждаят от помощ от Съединени американски щати сега. " Ние продължаваме да отстояваме нашето предложение ", сподели един чиновник.
 Китай отстранява карантината за пътуващите от януари 2023 година
Китай отстранява карантината за пътуващите от януари 2023 година

След близо три години страната се отваря още веднъж към света

През юни Съединените щати анулираха 17-месечно условие хората, идващи в страната по въздух, да имат негативен тест за COVID-19. Все още изисква множеството жители отвън Съединени американски щати да бъдат имунизирани против Коронавирус, с цел да пътуват до Съединените щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР