Съединените щати съкращават карантината за безсимптомно заразените с COVID-19 от

...
Съединените щати съкращават карантината за безсимптомно заразените с COVID-19 от
Коментари Харесай

САЩ намаляват на 5 дни карантината за безсимптомно болните от COVID-19

Съединените щати редуцират карантината за безсимптомно инфектираните с COVID-19 от 10 на 5 дни, оповестяват от Центъра за предварителна защита и надзор на болесттите.

Причината е големият брой новозаразени с разновидността Омикрон, който затруднява ежедневните действия в редица страни.

Според здравните управляващи в страната човек е инфектиран 2-3 дни преди появяването на признаци и още толкоз по-късно. По тази причина карантината се понижава на половина, при изискване че през останалите 5 дни болният носи маска и съблюдава обществена отдалеченост.

Въвеждат се промени и при разпоредбите за контактни лица на инфектирани с ковид. Те също ще съблюдават изолираност единствено 5 дни. Според Центъра носенето на маска по-късно минимизира риска от разпространяване на болестта.

Хората, на които е сложена бустерна доза ваксина и които са били в контакт със инфектиран, няма да бъдат карантинирани. Те обаче би трябвало да носят маска в границите на 10 дни.

Здравните управляващи показват, че успеваемостта на две дози ваксина против заразяване към този момент е към 35%. Имунизацията продължава да пази от тежко боледуване, постъпване в болница или гибел.

От Центъра приканват всички да се имунизират и да си слагат бустерна доза. Според тях третата доза усилва отбраната против заразяване до 75%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР