Съединените щати са прехвърлили на Украйна хиляди пехотни оръжия и

...
Съединените щати са прехвърлили на Украйна хиляди пехотни оръжия и
Коментари Харесай

САЩ въоръжава Украйна с хиляди конфискувани ирански оръжия, пушки и боеприпаси

Съединените щати са трансферирали на Украйна хиляди пехотни оръжия и повече от 500 000 патрона, които са били иззети преди повече от година, до момента в който са били изпращани от Иран към силите на хутите в Йемен.

Американските военни споделиха, че прехвърлянето е осъществено на 4 април, последната военна помощ, която администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън е предоставила на Киев след пълномащабното навлизане на Русия.

Демократът Байдън беше блокиран да даде спомагателни американски оръжия на Киев от отхвърли на републиканския ръководител на Камарата на представителите Майк Джонсън да свика гласоподаване за 60 милиарда $ нова помощ за сигурността. Тъй като на украинските сили липсват оръжия и муниции, изключително тежки артилерийски снаряди, Вашингтон и неговите съдружници търсят нови способи да въоръжат Киев.

Публикувайки в обществената медийна платформа X, Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM) сподели, че хардуерът включва повече от 5 000 щурмови пушки AK-47, картеч...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР