Съединените щати са готови да седнат на масата за преговори

...
Съединените щати са готови да седнат на масата за преговори
Коментари Харесай

САЩ готови да преговарят със Северна Корея без предварителни условия

Съединените щати са подготвени да седнат на масата за договаряния със Северна Корея " без предварителни условия ", съобщи държавният секретар Рекс Тилърсън, представен от bTV.

" Не е реалистично да кажем, че ще преговаряме с вас единствено в случай че дойдете на масата за договаряния с подготвеност да се откажете от вашата стратегия " за създаване на нуклеарни оръжия, сподели той на конференция във Вашингтон.

Досега Съединени американски щати споделяха, че договаряния със Северна Корея може да се водят само по въпроса за нуклеарно обезоръжаване на Корейския полуостров.

 
" Ние споделяме, от дипломатическа страна, че сме подготвени да беседваме, когато Северна Корея желае да беседва. " Готови сме да проведем първата среща без предварителни условия ", сподели Тилърсън.

Той обаче акцентира, че договаряния може да има чак след " интервал на мира ". " Ще бъде мъчно да беседваме, в случай че в разгара на договарянията решите да изпробвате ново устройство ", сподели той, напомняйки за многочислените нуклеарни опити и проби на балистични ракети, които Пхенян извърши през последните месеци.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР