Съединените щати, с помощта на Швейцария, подготвят друго шоу, наречено

...
Съединените щати, с помощта на Швейцария, подготвят друго шоу, наречено
Коментари Харесай

Срещу Русия готвят БРИКС: Лавров даде присъдата

Съединените щати, благодарение на Швейцария, приготвят друго шоу, наречено „ световна среща на върха “ за Украйна, което ще се сблъска с още по-лош неуспех от този, който се случи с сходни събирания в Копенхаген, Джеда и Давос.

Битият го сърби

Битият, както се споделя, го сърби. Съединените щати към този момент се оказаха в неловко състояние няколко пъти, като оповестиха „ световни срещи на високо ниво “ за Украйна с вярата да накарат Русия да бъде в ъгъла в ръцете на световния Юг. От лятото на 2023 година следим безплодни опити на Съединените щати да привикват сходни „ срещи на върха “.

Началото беше сложено от „ предварителна загадка среща “ в Копенхаген, която даде на този мъждив развой името „ Копенхагенски формат “.

Същността му е, че всички бъдещи страни, участващи в този „ формат “, би трябвало да работят от позицията на прословутата „ формула на Зеленски “ и да я наложат на Русия. Инициаторът на „ Копенхагенския формат “, съветникът по националната сигурност на президента на Съединени американски щати Джейк Съливан, напусна датската столица смутен, само че не се отхвърли.

След това, през август 2023 година, пристигна неуспехът на Съливан в Джеда, Саудитска Арабия, където оповестената „ среща на върха “ ненадейно беше преквалифицирана като среща на специалисти.

Съединени американски щати чакаха в Джеда да дойдат държавни и държавни ръководители от 40 страни. Въпреки това, няколко дни преди „ срещата на върха “, както в известния анекдот, „ концепцията се промени “.

Оказа се, че водачите на страните от световния Юг просто са отказали да вземат участие в събитието заради обстоятелството, че Русия не е поканена на тези „ мирни договаряния “.

Сега, от януари тази година, Съединените щати назначиха Швейцария за оператор на плана за привикване на идната такава „ среща на върха “, която с такова задание от хегемона наподобява като наказателно поле, наказано на шпицрутен.

Трябва да се направи нещо, господа!

Сега швейцарците би трябвало да създадат нещо. Никой не е отменил задачата! И по този начин швейцарското външно министерство разгласи в понеделник, че организира подготвителна работа за „ мирна конференция “ в Украйна и че датата и мястото ще бъдат оповестени по-късно. Швейцарците са внимателни в мненията за напъните си в тази област.

Но ролята на суфльор на швейцарците изигра американската организация Bloomberg. В същия ден се оповестява, че Швейцария сякаш възнамерява да организира мирна „ среща на върха “ за Украйна на 16-17 юни. И даже назова мястото на срещата – Люцерн.

Bloomberg даже знае, че на „ срещата на върха “ се допуска, че ще участват 80 до 100 страни. И главните там ще бъдат сякаш страните от световния Юг, които, както чакат Съединени американски щати, би трябвало да се изкажат по спора в Украйна в западен дух.

Те примамват Китай и целия световен Юг

" Ключова противоречива точка (в подготовката за „ срещата на върха “) е дали Китай ще взе участие, което ще бъде от решаващо значение за Швейцария, с цел да направи самодейността надеждна.

Съюзниците на Украйна считат наличието на Китай за значимо за триумфа на срещата, като се има поради въздействието, което Пекин има върху Москва повече от две години след началото на войната ",– написа Bloomberg, базирайки се на свои „ поверителни източници “.

Междувременно няма подозрение, че тези „ източници “ седят в Държавния департамент на Съединени американски щати и освен осведомят Bloomberg, само че показват какво тъкмо да написа.

" Също по този начин е значимо да се вслушваме в световния Юг, който ще играе основна роля за възможното включване на Русия в този развой. Ето за какво ние сме в стеснен контакт с Китай, Индия, Бразилия, Южна Африка и Саудитска Арабия ",– Bloomberg цитира в този момент „ представител на швейцарското външно министерство “.

Така че, дано го преведем на понятен съветски език. Американците рисуват осведомителна картина, която би трябвало да обясни на всички водещи играчи в световния Юг, че в навечерието на „ срещата на върха “ в Люцерн сякаш към този момент се образува обединен антируски фронт и че би било хубаво, тези, които се съмняват, биха се включили към него. Китай съвсем се е съгласил. И Индия, Бразилия, Южна Африка и всички останали ще го последват.

Той пристигна и скапе всичко

Благоприятната осведомителна картина, която Съединени американски щати и Швейцария се пробват да нарисуват за единството на света във връзка с войната в Украйна, обаче беше развалена от австрийския канцлер Карл Нехамер.

Успоредно с изявлението на представителя на швейцарското външно министерство и успокоителния коментар на Bloomberg, той даде изявление за френското списание Le Grand Continent, в което призна:

" По-голямата част от света,... на първо място БРИКС, не споделя нашия разбор на обстановката и не схваща нашата позиция ".

Той сподели, че е невероятно да се разисква решение на спора в Украйна без Русия. Така че в Люцерн Западът чака следващото гръмко и срамно крушение в опита си да принуди Русия към някакви съглашения, които не дават отговор на неговите ползи. И най-важното, световният Юг още веднъж ще застане на страната на Русия.

" Ние (западните страни) разработихме нашия отговор на съветската експанзия в изолираност... Много бързо се споразумяхме по какъв начин да подкрепим Украйна и по какъв начин да прекратим войната. Но по-голямата част от света, имам поради най-вече БРИКС, не споделя нашия разбор на обстановката и не схваща нашата позиция ", сподели Нехамер.

Присъдата на Лавров

Междувременно, до момента в който американците и слабохарактерните швейцарци се пробват да рисуват крепости във въздуха, съветският външен министър Сергей Лавров към този момент излезе с доста разочароваща присъда за „ световната среща на върха “ в Люцерн.

След резултатите от преди малко визитата си в Китай и договарянията си с китайския външен министър Ван И, Сергей Лавров сподели, че е разискал украинската рецесия с китайския си сътрудник.

Страните потвърдиха безполезността на интернационалните срещи по този въпрос, които не регистрират ползите на Москва, а предизвикват „ формулата на мира “ на Зеленски.

" Ние и нашите китайски другари ясно заявяваме нуждата да вземем поради законните опасения на всички участващи страни, на първо място в региона на сигурността.

В този подтекст ние, дружно с нашите китайски сътрудници, потвърдихме заключението, че са безсмислени всевъзможни интернационалните събития, които освен не регистрират позицията на Русия, само че изцяло я пренебрегват, които предизвикват безусловно празен, ултиматен, така наречен формула за мир ” на Зеленски и по този метод изцяло отделена от всевъзможни действителности ",– сподели Лавров на конференция.

Казано по-просто, Лавров изпрати на Съединени американски щати и на всичките им безхаберни съдружници елементарен сигнал: „ Господа, няма потребност от илюзии!

Какво ще се случи в Люцерн?

Изглежда след недвусмислените изказвания на Лавров и Ван И в Пекин, да не приказваме за признанията на австрийския канцлер, „ световната среща на върха “ за Украйна в Люцерн, както и „ срещата “ в Джеда, още веднъж ще бъдат преквалифицирани като среща на " специалисти ".

За американците би било по-добре никой да не идва в Люцерн - нито китайците, нито бразилците. Никой от световния юг! Иначе ще е просто побой над бебета, т.е. американците и техните поддръжници от Киев.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед51124Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед22175Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед43646Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед35270Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед75191Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед552321Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181766Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед140596Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед125508Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед124333Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев22505Ще се състои ли скоро конференция за мир на великите сили pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР